Απευθείας με την κάρτα η πληρωμή του φόρου στο Taxisnet

Σε μία κίνηση που θα διευκολύνει τους φορολογούμενους προχωράει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) καθώς από τις 15 Φεβρουαρίου και μετά αναμένεται να ενεργοποιηθεί η εφαρμογή που θα δίνει τη δυνατότητα πληρωμής του φόρου με κάρτα κατευθείαν από την ιστοσελίδα του Taxisnet.

Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν στις εφαρμογές e-banking της τράπεζάς τους για να πληρώσουν το φόρο με χρεωστικές ή πιστωστικές κάρτες (και τις δόσεις που προσφέρουν) καθώς αυτή η τεχνική δυνατότητα θα παρέχεται κεντρικά στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, www.aade.gr.

Σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές η ΑΑΔΕ υπόσχεται λοιπόν ότι μετά τις 15 Φεβρουαρίου οι φορολογούμενοι θα μπορούν να τακτοποιούν χωρίς πρόσθετες χρεώσεις τις φορολογικές υποχρεώσεις τους χρησιμοποιόντας χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες μέσω Taxisnet.

Πως θα γίνεται η διαδικασία

Μόλις ενεργοποιηθεί η εφαρμογή οι φορολογούμενοι θα μπαίνουν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Taxisnet με τους κωδικούς που έχουν χωρίς να χρειαστεί πρώτα να μπουν στο e-banking της τράπεζάς τους.

 Επιλέγοντας «Στοιχεία οφειλών» το σύστημα θα τους οδηγεί στις βεβαιωμένες οφειλές και στην «Ταυτότητα Οφειλής».

Στο σημείο αυτό θα βλέπουν το ποσό που θα πρέπει να καταβάλουν. Ακριβώς δίπλα θα υπάρχει έτοιμη προεγκατεστημένη η δυνατότα να το πληρώσουν με κάρτα.

Επιλέγοντας αυτή τη δυνατότητα το μόνο που θα απομένει να κάνουν είναι να συμπληρώσουν τον αριθμό της κάρτας και όποια άλλα στοιχεία ενδεχομένως απαιτούνται.

 

Αργύρης Παπαστάθης