Από την Κόνιτσα καταθέτει την πολιτική του πρόταση ο Κ. Γάτσιος

Την πολιτικήπρότασητου ΠΑΣΟΚ, καθώς και τις προτάσεις του για την ανάπτυξη του Νομού Ιωαννίνωνθα αναπτύξει ουποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Κώστας Γάτσιος σε πολιτική εκδήλωση, που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 6 Μαΐου, στις 12.30 το μεσημέρι, στην Κόνιτσα (Ξενοδοχείο «Γεφύρι»).

Η επιλογή της Κόνιτσας έγινε για συμβολικούς λόγους, καθώς στοιχείο της πρότασης του Κ. Γάτσιου είναι η ανάγκη ύπαρξης ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τις παραμεθόριες περιοχές του Πωγωνίου και της Κόνιτσας, με άμεσο στόχο τη συγκράτηση του πληθυσμού. Ανάλογο, ωστόσο, πρόγραμμα πρέπει να υπάρξει και για άλλες περιοχές, που παρουσιάζουν αναπτυξιακή υστέρηση, όπως είναι η Λάκκα Σούλι, σε χωριά της οποίας περιόδευσε τις τελευταίες ημέρες ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

 

Όπως ανέφερε ο Κ. Γάτσιος στις συναντήσεις του με τους κατοίκους, πέραν των παρεμβάσεων που πρέπει να υπάρξουν για την ανάπτυξη συνολικά του Νομού Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα, απαιτούνται και στοχευμένα μέτρα για την άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, καθώς όλες οι περιοχές έχουν τις προϋποθέσεις να αναπτυχθούν και τουριστικά, αλλά και να αναπτύξουν τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα. Απαραίτητη προϋπόθεση, βέβαια, είναι η βελτίωση των υποδομών και η παροχή κινήτρων για τη συγκράτηση του πληθυσμού και την επιστροφή των νέων στα χωριά.

 

Εκτός από τα χωριά της Λάκκας Σουλίου, ο Κ. Γάτσιος, τις τελευταίες ημέρες, βρέθηκε μαζί με τους συνυποψηφίους του σε εκδηλώσεις, που οργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σε Μουσιωτίτσα και Τσεπέλοβο, ενώ συνέχισε τις επισκέψεις του σε κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Μπιζανίου και σε χωριά της κοιλάδας του Καλαμά. Την Πρωτομαγιά επισκέφθηκε το Νησί.