Αποτελέσματα του διαγωνισμού αφίσας για την ειρήνη των Λάιονς

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 33ος παγκόσμιος σχολικός διαγωνισμός Αφίσας για την Ειρήνη που διοργάνωσε η Διεθνής Οργάνωση Λεσχών Λάιονς. Το φετινό θέμα ήταν «H ειρήνη μέσω προσφοράς» και, παρά την πανδημία του κορωνοϊού, έλαβαν μέρος δεκάδες χιλιάδες μαθητές ηλικίας 11, 12 και 13 ετών από όλον τον κόσμο.

Το πρώτο βραβείο που ήταν 5.000 $ και μια επίσκεψη στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών την ημέρα των Λάιονς, κατέκτησε η Yue Zheng, μια 13-χρονη μαθήτρια από την περιοχή Dalian της Κίνας. Στον Ελλαδοκυπριακό χώρο, το καλύτερο έργο παρουσίασε η 12-χρονη Αννούλα Λευκαρίτη από το Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς της Λάρνακας.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, η Λέσχη Λάιονς Ιωαννίνων, «Σελλοί», βράβευσε τους μαθητές που παρουσίασαν τα καλύτερα έργα στην περιοχή των Ιωαννίνων με βάση την αξιολόγησή τους από ειδική επιτροπή αποτελούμενη από καθηγητές και δασκάλους τεχνικών. Την πρώτη θέση στη βαθμολογία της επιτροπής αλλά και 2η θέση στη Βόρειο Ελλάδα, κατέλαβε το έργο της Κωνσταντίνας-Ειρήνης Κωνσταντή μαθήτριας της Στʹ τάξης του 27ου Δημοτικού Σχολείου. Στην περιοχή των Ιωαννίνων, βραβεύθηκαν επίσης: η Δανάη Αλεξίου από το Δημοτικό Σχολείο Κατσικά και η Ανδριανή Σίκλα από το Αρσάκειο.

Η Λέσχη Λάιονς Ιωαννίνων, «Σελλοί», θα συμμετάσχει στη διοργάνωση και του 34ου διαγωνισμού o οποίος θα έχει τίτλο «Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι», δίνοντας και πάλι την ευκαιρία σε μαθητές της περιοχής μας να πάρουν μέρος με την ελπίδα για υψηλότερες διακρίσεις.