Ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις σε 47 οικισμούς του Δήμου Πωγωνίου

Έμφαση στα χωριά και στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών δίνει ο Δήμος Πωγωνίου με την εκτέλεση σημαντικών έργων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Σε αυτά τα πλαίσια, υπεγράφη χθες η σύμβαση κατασκευής του έργου «Βελτίωση Οδοποιίας – Ασφαλτοστρώσεις – Τσιμεντοστρώσεις», που αφορά εργασίες ασφαλτοστρώσεων και τσιμεντοστρώσεων σε 47 συνολικά οικισμούς του Δήμου Πωγωνίου. Ο  προϋπολογισμός του έργου ήταν 1.250.000€ ενώ η υπογεγραμμένη σύμβαση ανήλθε στο ποσό των 643.024,89€ (με ΦΠΑ).

Ο σχετικός προγραμματισμός έγινε από τον Δήμο Πωγωνίου σε συνεργασία με τους Προέδρους των κοινοτήτων μέσω του Τεχνικού Προγράμματος ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. «Με γνώμονα ότι τα χωριά μας χρειάζονται όλη μας την προσοχή, υλοποιούμε έργα και παρεμβάσεις που βελτιώνουν τις υποδομές και την καθημερινότητα των δημοτών μας. Άμεσα ξεκινάει ένα ακόμη μεγάλο έργο με παρεμβάσεις σε 47 οικισμούς που θα αλλάξουν την εικόνα τους» σημείωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν στους οικισμούς: ∆Ε ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Άνω Παρακάλαμος, Παρακάλαμος, ∆Ε ΛΑΒ∆ΑΝΗΣ: Βραστοβά, ∆ημόκορη, Κάτω Λάβδανη, Λάβδανη, Ψηλόκαστρο, ∆Ε ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ:  Άνω Ραβένια, Γεροπλάτανος, ∆ολιανά, Καλπάκι, Κάτω Ραβένια, Μαυροβούνι, Νεγράδες, Χρυσόρραχη,  ∆Ε ∆ΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ: Αγία Μαρίνα, Αργυροχώρι, Βήσσανη, ∆ελβινάκι, Ζάβροχο, Ζαραβίνα, Καστάνιανη,  Κεράσοβο,
Κτίσματα, Κρυονέρι, Μαυρόπουλο, Νεοχώρι,  Ξηρόβαλτο, Ορεινό, Περιστέρι, Ποντικάτες, Στρατίνιστα, Τεριάχι, Χαραυγή, ∆Ε ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Άγιος Κοσμάς, Βασιλικό, Κάτω Μερόπη,
Κακόλακκος, Κεφαλόβρυσο, Μερόπη, Παλαιόπυργος, Ρουψιά, Ωραιόκαστρο, ∆Ε ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ:  ∆ολό, ∆ρυμάδες, Σταυροσκιάδι και Πωγωνιανή.