Δήμος Πωγωνίου – Διαμαρτύρεται για τον αποχαρακτηρισμό των μειονεκτικών περιοχών

Επιστολή διαμαρτυρίας για τον αποχαρακτηρισμό των μειονεκτικών περιοχών στο Δήμο Πωγωνίου απέστειλε στον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Καψάλης. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας επισημαίνουμε μία ακόμη αδικία που συντελείται στον παραμεθόριο Δήμο Πωγωνίου και αφορά στη νέα οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών.

Ο νέος σχεδιασμός απεντάσει τις Τοπικές Κοινότητες Δολιανών, Παρακαλάμου, Κουκλιών, Σιταριάς, Καλπακίου, Ρεπετίστης, Αρετής, Βροντισμένης και Ριαχόβου βάζοντας ταφόπλακα στην πρωτογενή ανάπτυξη καθώς αποκλείει δεκάδες αγρότες από τις εξισωτικές αποζημιώσεις για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Η εφαρμογή της απόφασης θα είναι καταστροφική για το μέλλον του αγροκτηνοτροφικού πληθυσμού του παραμεθόριου Δήμου Πωγωνίου και θα έχει σοβαρές συνέπειες τόσο στον οικονομικό όσο και στον πληθυσμιακό χάρτη της ευρύτερης περιοχής.

Οι συγκεκριμένες Τοπικές Κοινότητες συνεχίζουν να πληρούν τα κριτήρια που τις ενέταξαν στον χάρτη των μειονεκτικών περιοχών και τα  προβλήματα όχι μόνο δεν έχουν λυθεί, αλλά έχουν διογκωθεί.

Ζητούμε την επανεξέταση των περιοχών και την αναθεώρηση της απένταξής τους από τον χάρτη των μειονεκτικών περιοχών. Παράλληλα παρακαλούμε όπως ενημερωθούμε για ολόκληρη τη μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

                                                                                     Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

                                                                                   Κωνσταντίνος Καψάλης ».