Δήμος Πωγωνίου: Ξεκινάει το μεγάλο έργο αγροτικής οδοποιίας 1 εκατ. ευρώ

Υπογράφτηκε η σύμβαση για το νέο μεγάλο έργο αγροτικής οδοποιίας 1εκ. ευρώ που θα λύσει προβλήματα προσπελασιμότητας και προσβασιμότητας σε αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Πρόκειται για το έργο «Αγροτική οδοποιία Δήμου Πωγωνίου Α’ Φάση» που είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού αντίστοιχων έργων και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του Υπουργείου Εσωτερικών «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», Άξονας Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» με τίτλο «Ανάπτυξη της υπαίθρου – Αγροτική Οδοποιία», με προϋπολογισμό 1.017.700,00€ με Φ.Π.Α.24%.

Η Α’ Φάση της Αγροτικής Οδοποιίας, που ξεκινάει άμεσα, αφορά:

  • Τμήμα 1: Αγροτική οδός εντός αναδασμού από Αρετή προς Μαζαράκι και κάθετος αυτού προς Κουκλιούς και σύνδεση με υφιστάμενους ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Τα μελετώμενα τμήματα έχουν συνολικό μήκος 4.793,79m.
  • Τμήμα 2: Αγροτική οδός εντός αναδασμού από Αγ. Γεώργιο (θέση Ντάλλα) προς γέφυρα Βελλάς καθώς και τρεις κάθετοι αυτού και σύνδεση με υφιστάμενους ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Τα μελετώμενα τμήματα έχουν συνολικό μήκος 1.939,22m.

«Είναι έμπρακτα τα αποτελέσματα της συνεχούς προσπάθειάς μας να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. Ένα ακόμη μεγάλο έργο που ξεπερνάει το 1εκ. ευρώ θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγικής διαδικασίας, διευκολύνοντας αγρότες και κτηνοτρόφους» τονίζει ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.