Δημόσιος θηλασμός την Κυριακή στο Θεατράκι Σκάλας

Δημόσιος θηλασμός θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, 5 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ. στο Θεατράκι της Σκάλας.

Η δράση διοργανώνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού (1 – 11 Νοεμβρίου) με θέμα «Στηρίζουμε το Θηλασμό Μαζί», στόχος της οποίας είναι η ευαισθητοποίηση και σωστή πληροφόρηση των νέων οικογενειών για το ζωτικό αυτό θέμα.

Τη διοργάνωσή της έχει η ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ιωαννίνων.Σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Ηπείρου εκφράζει τη συμπαράστασή της και συνηγορεί στο φετινό μήνυμα «Στηρίζουμε το Θηλασμό Μαζί».

Όπως αναφέρει, «ο θηλασμός, υποχρέωση και δικαίωμα της μητέρας, αποτελεί προσφορά ζ

ωής στα παιδιά, ενώ τα πλεονεκτήματά του είναι αναρίθμητα. Τα μωρά που θηλάζουν είναι πιο υγιή, θεωρούνται ότι έχουν υψηλότερο δείκτη ευφυΐας, και είναι λιγότερο ευάλωτα σε ασθένειες. Ο θηλασμός είναι ευεργετικός και για την υγεία της ίδιας της μητέρας. Θα πρέπει επομένως να δημιουργούνται οι συνθήκες ώστε οι μητέρες ακώλυτα να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του θηλασμού για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του παιδιού, καθώς κάθε επιπλέον μήνας γονικής άδειας με αποδοχές μειώνει τα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας κατά 13%».