Εκ νέου υποψήφιος ο Νίκος Γκόντας

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2023, εξέφρασε σε συνέντευξή του ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ. ΝίκοςΓκόντας.

Ο κ. Γκόντας έκανε έναν απολογισμό της συνεργασίας της παράταξής του με την παράταξη του νυν Δημάρχου κ. Μωυσή Ελισάφ «Γιάννενα Νέα Εποχή», ασκώντας παράλληλα κριτική σε παραλείψεις που σημειώθηκαν όλα τα χρόνια της συνεργασίας μεταξύ των παρατάξεων που απαρτίζουν την σημερινή Δημοτική Αρχή.

Το σύνθημα της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ και έτσι όπως το εξέφρασε ο κ. Γκόντας, είναι το ένα και μοναδικό «στηρίζουμε, συνεργαζόμαστε αλλά δεν ταυτιζόμαστε», ενώ όπως επισήμανε αρκετές φορές υπάρχει άριστη σχέση μεταξύ του ίδιου και του νυν Δημάρχου κ. Μωυσή Ελισάφ.

«Η παράταξή μας, η οποία ιδρύθηκε το 1994 από τον Τάσο Παπασταύρο, στηρίζεται σε αρχές και αξίες, οι οποίες σχετίζονται με το κοινό καλό της πόλης μας και των πολιτών της. Από τα δώδεκα χρόνια θητείας στο τιμόνι του Δήμου και όλα τα υπόλοιπα χρόνια από την θέση που μας ενέταξαν οι συμπολίτες μας, στηρίζουμε την παράταξη του Δημάρχου για να μην υπάρχει ακυβερνησία στο Δήμο μας, λόγω και του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί από το νέο χάρτη στην τοπική αυτοδιοίκηση» είπε ο κ. Γκόντας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τόσο την ανάπτυξη της πόλης, όσο και την λειτουργία του Δήμου, σε πολλούς τομείς, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο  ‘’καθεστώς λειτουργίας’’ της ΔΕΥΑΙ, όπου η εργασιακή ειρήνη έχει διαταραχθεί και αυτό είναι εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας της.

«Υπάρχουν διαμάντια που μπορούν να φέρουν πολλά λεφτά στην επιχείρηση, όπως γινόταν επί δικού μας διοικητικού. Πρέπει σε κάθε περίπτωση να γίνει συγχώνευση ΔΕΥΑΙ-ΣΥΔΚΛΙ. Διαπιστώνοντας αυτή την δυσλειτουργία απευθύνθηκα στον ίδιο τον Δήμαρχο και ζήτησα να αναλάβει ο ίδιος την διοίκηση, όπως γινόταν κατά το παρελθόν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γκόντας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις άλλες παρεμβάσεις που είχαν προγραμματιστεί επί δικών του ημερών και υπενθύμισε πως κάποιες από αυτές έμειναν αναξιοποίητες.

«Η ανέγερση νέου δημαρχείου στην θέση λαϊκής αγοράς στην Αγ. Μαρίνα, η ενοποίηση της κεντρικής πλατείας με την παραλίμνια περιοχή, η προστασία του οικοσυστήματος της Παμβώτιδας, η καθαριότητα, η επαναφορά του παζαριού, η επέκταση σχεδίου πόλεως, η παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου και η εν γένει κοινωνική πολιτική, όπως ήταν η λειτουργία των ΚΑΠΗ, είναι μερικά από τα ζητήματα που η παράταξή μας έχει πάγιες θέσεις» είπε ο κ. Γκόντας.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο έργο και την πολιτική δράση στο Δήμο, των δημοτικών συμβούλων της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ, με τον κ. Μάντζιο στην ΔΕΥΑΙ, τον κ. Τσόλη στον αθλητισμό και στην μέριμνα για τα αδέσποτα, τον κ. Βλέτσα στο Δήμο Παμβώτιδας, που είναι επιφορτισμένος και με την προστασία της λίμνης και την κα. Μαμακή στο Πέραμα.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Γκόντας στο μηδενικό έργο της περιόδου Μπέγκα, ενώ στα θετικά πίστωσε την περίοδο δημαρχίας του κ. Φίλιου, με την κατασκευή και λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού.

Τέλος, σε ερώτηση για διάφορα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με ενδεχόμενο ενασχόλησής του με την περιφέρεια, η απάντηση ήταν ότι «αν και έχουν στο παρελθόν ακουστεί και μάλιστα, κάποια τον ήθελαν σε εμπλοκή του στην κεντρική πολιτική σκηνή, προτιμά την αυτοδιοίκηση.