Ένα ασημένιο χριστουγεννιάτικο δέντρο θα κοσμεί το Δημαρχείο με απόφαση του πιο νεανικού «Δ.Σ.» του Δήμου Ιωαννιτών

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από ασήμι θα κοσμεί σύντομα το Δημαρχείο Ιωαννίνων μετά την απόφαση που έλαβε το πιο νεανικό Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε ποτέ στο Δήμο το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα Αθ. Τσακάλωφ.

Παιδιά, όλων των ηλικιών, από τον πολιτιστικό Σύλλογο Καστρίτσας κάθισαν στα έδρανα των δημοτικών συμβούλων, ενώ τρία εξ’ αυτών «δοκιμάστηκαν» στις θέσεις του προεδρείου και διηύθυναν τη συζήτηση γύρω από το θέμα της ημερησίας διάταξης που αφορούσε τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο του Δημαρχείου.

Μετά από αρκετές προτάσεις, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να κατασκευαστεί ένα ασημένιο χριστουγεννιάτικο δέντρο το οποίο θα τοποθετηθεί στην κεντρική είσοδο του Δημαρχείου, για να θυμίζει σε όλους, δημότες και επισκέπτες, ότι τα Γιάννενα είναι η πόλη των ασημουργών.

Τον Πολιτιστικό Σύλλογο υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Παπαδιώτης, οι οποίοι ανέλαβαν να «μυήσουν» τα παιδιά στον θεσμό της αυτοδιοίκησης, εξηγώντας τους τον ρόλο της Δημοτικής Αρχής, των παρατάξεων της αντιπολίτευσης καθώς και εκείνους του προεδρείου και του Δημάρχου κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης.

Όπως τόνισε ο κ. Μπέγκας, η πρωτοβουλία γι’ αυτή τη διαφορετική συνεδρίαση ανήκει στον δραστήριο πρόεδρο του Συλλόγου, Νίκο Πανταζή, ο οποίος έχει καταφέρει να δραστηριοποιήσει σε πολλούς τομείς τα μέλη του με τον Δήμαρχο να δεσμεύεται, όπως άλλωστε υποχρεούται, να υλοποιήσει κι αυτή την απόφαση που πάρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα παιδιά απέδειξαν ότι όχι μόνο μπορούν να συμμετέχουν σε μια συζήτηση με κανόνες, όπως απαιτείται σε μια συνεδρίαση ενός αυτοδιοικητικού οργάνου, αλλά και ότι έχουν τη διάθεση να αποτελέσουν ενεργά μέλη της κοινωνίας μας, συμμετέχοντας στα κοινά, είτε ως απλοί πολίτες, είτε μελλοντικά ως αιρετοί.