Ενημέρωση για τα εργασιακά από τον ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι Οργανώσεις Μελών Ιωαννίνων με τη συμμετοχή μελών της ΝΕ και της βουλευτή του Νομού Μερόπης Τζούφη, πραγματοποίησαν εξορμήσεις στην πόλη των Ιωαννίνων και σε εργασιακούς χώρους με μοίρασμα φυλλαδίων προκειμένου να ενημερώσουν την κοινωνία και τους εργαζόμενους για το σχέδιο νόμου Μητσοτάκη – Χατζηδάκη για την κατάργηση του 8ώρου και των συλλογικών συμβάσεων καθώς και τη θεσμοθέτηση απλήρωτων υπερωριών.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, αύξησης της ανεργίας και γενικευμένης εργασιακής και κοινωνικής ανασφάλειας, συνεχίζει απτόητη την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και την επίθεση στους εργαζομένους και τα δικαιώματα τους. Η εφαρμογή αυτών των αντεργατικών πολιτικών αλλά και των πολιτικών συρρίκνωσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που εφαρμόζει η ΝΔ, το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να οδηγήσει χιλιάδες συμπολίτες μας στην ανεργία και την ανέχεια.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να υπερασπιστούμε το οκτάωρο, να υπερασπιστούμε τις συλλογικές συμβάσεις, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην καταγραφή και στην πληρωμή των υπερωριών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων θα συνεχίσει τις περιοδείες στις γειτονιές και σε χώρους δουλειάς, θα συνεχίσει να δίνει την μάχη στο πλευρό των εργαζομένων ώστε να ανατραπούν τα αντεργατικά και βαθιά αντικοινωνικά σχέδια που επιθυμεί να νομοθετήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.