Επισκέψεις και συναντήσεις του Δημάρχου Ιωαννίνων

Σειρά συναντήσεων με φορείς της πόλης είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου και υποψήφιοι της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Μεταξύ των άλλων ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τις δασικές υπηρεσίες όπου συζήτησε επίκαιρα θέματα και την εμβάθυνση της συνεργασίας για την προστασία του δασικού πλούτου στο λεκανοπέδιο.

Επισκέφθηκε την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων με τις οποίες η συνεργασία είναι συνεχής για την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Γόνιμη και ουσιαστική ήταν η συνεργασία που είχε ο Δήμαρχος με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγήτρια Άννα Μπατιστάτου.

Το Πανεπιστήμιο αποτελεί σύμμαχο του Δήμου Ιωαννιτών στην ευρωπαική αποστολή για τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις μέχρι το 2030. Στην πορεία αυτή οι συνέργειες που θα αναπτυχθούν θα είναι πολλές. Ο Δήμαρχος συζήτησε επίσης την πρόταση για ίδρυση έδρας Εβραικών Σπουδών κάτι που είναι συνυφασμένο με την ιστορία της πόλης.

«Το Πανεπιστήμιο έχει αλλάξει την πορεία των Ιωαννίνων. Το αποτύπωμά του στα γράμματα αλλά και στην πόλη είναι εξαιρετικά ισχυρό. Οφείλουμε να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που κάνει, να απαιτήσουμε την αποφυγή οποιασδήποτε συρρίκνωσης και να δουλέψουμε όλοι ώστε να παραμείνει ένα από τα μεγαλύτερα περιφερειακά Πανεπιστήμια της χώρας» υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Παπαγεωργίου συναντήθηκε με την Διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Στη συνάντηση υπογράμμισε ότι η ιατρική των Ιωαννίνων έχει πίσω της μία τεράστια διαδρομή κι έχει κατακτήσει πανελλήνια φήμη. Σε αυτό συνέβαλε τόσο η Ιατρική Σχολή και τα δύο νοσοκομεία όσο και οι ιδιώτες γιατροί με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίας που προσφέρουν.

Επανέλαβε την ανάγκη για ίδρυση Υγειονομικής Περιφέρειας με αρμοδιότητα αποκλειστικά στην Ήπειρο ώστε να υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων των δημόσιων δομών υγείας.