Ερώτηση για τη χρηματοδότηση αναβάθμισης Τ.Ε.Π. του Π.Γ.Ν.Ι. κατέθεσε ο Γιάννης Τσίμαρης

 Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων και υπεύθυνος του Κ.Τ.Ε. Υγείας ΠΑΣΟΚ-Κιν. Αλλαγής Ιωάννης Τσίμαρης για την χρηματοδότηση αναβάθμισης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ).

Στην ερώτηση ο κ. Τσίμαρης  αναφέρεται στην υψηλή επισκεψιμότητα και τις υγειονομικές ανάγκες που καλύπτει το ΠΓΝΙ, τόσο σε επίπεδο Νομού όσο και ολόκληρης της Βορειοδυτικής Ελλάδας, καθώς αποτελεί και το μεγαλύτερο Νοσοκομείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής.

Η παραπάνω συνθήκη ενισχύει και την αναγκαιότητα αναβάθμισης του ΤΕΠ του ΠΓΝΙ, αξιοποιώντας στοχευμένα και αποτελεσματικά χρηματοδοτικούς πόρους από το  Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Στην ερώτησή του ο κος Τσίμαρης αναφέρεται στην ήδη χρηματοδοτημένη και ολοκληρωμένη μελέτη που ανακοινώθηκε προ ενός (1) έτους από την διοίκηση του νοσηλευτικού Ιδρύματος, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η αναγκαιότητα της αναβάθμισης του ΤΕΠ, με πρόθεση να χρηματοδοτηθεί από το ΤΑΑ. Παρόλες τις εξαγγελίες καμία στοχευμένη ενέργεια δεν έχει δρομολογηθεί έως και σήμερα.

Το αξιοσημείωτο της κατάστασης είναι οι διφορούμενες ενέργειες  κυβερνητικών στελεχών , όπου αρχικά φέρεται να ενέκριναν κονδύλια ύψους 2,5 εκατ.€, για την αναβάθμιση και στην πορεία  η κατανομή φαίνεται να έχει απορριφθεί με έγγραφο του Νοσοκομείου.

Ο βουλευτής σημείωσε ότι καμία επίσημη πληροφόρηση δεν υπάρχει σχετικά με το θέμα από το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους φορείς. Διευκρίνισε ότι οφείλει το Υπουργείο να ενημερώσει τους πολίτες για τις ενέργειες που έχουν γίνει , καθώς και το αν , πότε και με ποια χρηματοδοτικά εργαλεία θα δημοπρατήσει την αναβάθμιση των ΤΕΠ του ΠΓΝΙ.