Ερώτηση Τζούφη προς Κικίλια για τις μεθοδεύσεις στην πρόσληψη γιατρών στο «Γ. Χατζηκώστα»

Εξηγήσεις ζητά η Μερόπη Τζούφη από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια σχετικά με την αδικαιολόγητη αλλαγή της προκήρυξης για θέσεις μόνιμων ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα», αγνοώντας τις ανάγκες του νοσοκομείου και τις προτάσεις της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή επισημαίνει πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε την προκήρυξη 940 μόνιμων θέσεων ιατρών ΕΣΥ, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των νοσοκομείων και τις αιτιολογημένες προτάσεις των ΥΠΕ ανά τη χώρα. Ωστόσο η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε λόγω των εκλογών του Ιουλίου. Στη συνέχεια, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενέκρινε την επαναπροκήρυξη, αλλάζοντας όμως τις δηλωμένες θέσεις ιατρών του «Γ. Χατζηκώστα», χωρίς ενημέρωση και συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ.
Συμπληρωματικά, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει τις δύο προκηρύξεις και επισημαίνει τις διαφοροποιήσεις από την αρχική πρόταση του νοσοκομείου:
Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τον υπουργό Υγείας να αιτιολογήσει τους λόγους της απόφασής του και υπογραμμίζει πως η νέα προκήρυξη εναντιώνεται στις πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου.