Εξηγήσεις για το πρόγραμμα «Προγεννητικής Αγωγής» ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τη Νίκη Κεραμέως κατέθεσαν 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την έγκριση του αντιεπιστημονικού, πατριαρχικού και σκοταδιστικού προγράμματος «Προγεννητικής Αγωγής» από το υπουργείο Παιδείας.

 
Στην ερώτηση που κατατέθηκε, έπειτα από πρωτοβουλία της Μερόπης Τζούφη, του Νίκου Φίλη και της Ειρήνης Αγαθοπούλου, επισημαίνεται πως το συγκεκριμένο «εκπαιδευτικό» πρόγραμμα είναι κατ’ ουσία βαθιά μισογυνικό και αναπαράγει τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού», υποστηρίζοντας ότι η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη. Παράλληλα, πλαισιώνεται από αντιεπιστημονικές, ψευδοθεωρητικές, σκοταδιστικές απόψεις, που στόχο έχουν την δημιουργία ελεγχόμενων, εργαλειοποιημένων, ενοχικών, θηλυκών σωμάτων.
 
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιρρίπτουν ευθύνες στο υπουργείο Παιδείας για την βαθιά συντηρητική, πατριαρχική, νεοφιλελεύθερη, εκπαιδευτική πολιτική που ασκεί. Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν απαντήσεις και εξηγήσεις τόσο για τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας έγκρισης, όσο και για την άσκηση ουσιαστικών πολιτικών ισότητας των φύλων. Παράλληλα, αιτούνται τα πρακτικά έγκρισης και απόσυρσης του εν λόγω κατάπτυστου προγράμματος.