Γρήγορο Internet στο Ζαγόρι με την ολοκλήρωση του έργου οπτικών ινών Rural Broadband

Πρόσβαση στο γρήγορο Internet με συνδέσεις VDSL και ταχύτητες έως 50Mbps διαθέτει το Ζαγόρι με την ολοκλήρωση του έργου ΣΔΙΤ RuralBroadband-Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές «Λευκές περιοχές της  Ελληνικής Επικράτειας» της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. το οποίο υλοποίησε ο ΟΤΕ.  Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να  αποκτήσουν τις νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες  υψηλών ταχυτήτων μπορούν να απευθύνονται στους Παρόχους υπηρεσιών λιανικής.

Το έργο αφορούσε 27 οικισμούς του Ζαγορίου και σε συνδυασμό με άλλους που προϋπήρχε ευρυζωνικό δίκτυο καλύπτεται το σύνολο της περιοχής.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος αξιοποιώντας και αυτή την υποδομή, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα, έχει εγκαταστήσει δίκτυο κεραιών και προσφέρει στο σύνολο των χωριών του Ζαγορίου δωρεάν ασύρματο ίντερνετ στους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Αναλυτικότερα, οι 27 νέοι οικισμοί στο Ζαγόρι έχουν πλέον πρόσβαση σε συνδέσεις VDSL και ταχύτητες έως 50Mbps, είναι: Γρεβενίτι, Δίλακκο, Δόλιανη, Ελατοχώρι, Ιτέα, Καβαλλάρι, Καστανώνας, Λιάπη, Μακρίνο, Πέτρα, Ποταμιά, Τρίστενο, Φλαμπουράρι, Βίτσα, Ελαφότοπος, Κάτω Πεδινά, Μεσοβούνι, Μονοδένδρι, Βρυσοχώρι, Ηλιοχώρι, Καπέσοβο, Κήποι, Λαΐστα, Σκαμνέλι, Βοβούσα, Μικρό Πάπιγκο, Μεγάλο Πάπιγκο.

Εκτός από αυτούς τους οικισμούς, ευρυζωνικό δίκτυο διαθέτουν από τα προηγούμενα χρόνια οι έδρες των πρώην Δήμων του Ζαγορίου (Μηλιωτάδες, Ασπράγγελοι, Τσεπέλοβο) καθώς και άλλες Τοπικές Κοινότητες. Για χωριά και οικισμούς που εξυπηρετούνται με κεραίες (Δίκορφο, Μανασσή, Καλουτά, Ανθρακίτης, Καρυές, Διπόταμο, Φραγκάδες, Νεγάδες κ.α.), αναμένεται  νέο έργο για εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών.

Ο Διευθυντής της ΟΤΕ RURAL NORTH  Γιώργος Σταθόπουλος , σε επιστολή του για την ολοκλήρωση του έργου, ευχαριστεί θερμά το Δήμαρχο Ζαγορίου για τη συνεργασία στην ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών. «Οι νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων που είναι πλέον διαθέσιμες, όπως σημειώνει ο κ. Σταθόπουλος,  αναμένεται να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, καλύπτοντας τις ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα  θα συμβάλλουν έμπρακτα στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας μέσω της απρόσκοπτης πρόσβασης στα αγαθά της Ψηφιακής Εποχής».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου σε δήλωσή του, επισημαίνει: «Ο Δήμος μας και στον τομέα αυτό προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τέτοια αναγκαία έργα και δικές του παρεμβάσεις, όπως το δωρεάν ασύρματο ίντερνετ που παρέχει σε όλα τα χωριά του,  συμβάλλουν στην αξιοποίηση των υπηρεσιών του διαδικτύου και της επικοινωνίας προς όφελος της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού, των μονίμων κατοίκων και των πολυάριθμων επισκεπτών».