Η JSOM στο Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων

Τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Mannheim παρουσιάζουν την Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 και ώρα 21:00, στην αυλή του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της θερινής περιοδείας της JSOM στην Ιταλία και την Ελλάδα.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Mannheim (JSOM=Jugend Sinfonie Orchester Mannheim) ιδρύθηκε το 1977 από τον Hanno Haag. Από το 1999 και για τα επόμενα 17 χρόνια, η Ορχήστρα άκμασε υπό τον Diethard Laxa έως ότου o Jan-Paul Reinke ανέλαβε τη διεύθυνσή της, το 2016.

Ο πυρήνας της ορχήστρας αποτελείται από μουσικούς ηλικίας 14 έως 18 ετών. Περίπου 80 νέοι μουσικοί στελεχώνουν την JSOM και συμμετέχουν στις εβδομαδιαίες πρόβες, στο Μουσικό Σχολείο του Mannheim. 76 από αυτούς παίρνουν μέρος στην περιοδεία της ορχήστρας στην Ιταλία και την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2022.

Η JSOM δίνει 5 – 10 συναυλίες το χρόνο, κυρίως στη γύρω περιοχή, αλλά έχει εμφανιστεί και σε πολλές άλλες χώρες: Αυστραλία, Φινλανδία, Ιαπωνία, Καναδάς, Νορβηγία, Σουηδία, Ολλανδία, Κύπρος, κ.λπ.

Το 2022, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Mannheim κέρδισε το πρώτο βραβείο μεταξύ 13 υποψήφιων ορχηστρών, στο Διαγωνισμό Γερμανικής Ορχήστρας Νέων.

Μουσική Διεύθυνση: Jan-Paul Reinke