Η Μερόπη Τζούφη για την αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Στις πρόσφατες δράσεις που αφορούν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αναφέρθηκε η Υφυπουργός Παιδείας και Βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, κάνοντας λόγο για σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, την καθολική πρόσβαση, την ισότητα και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών.

Η κα Τζούφη επεσήμανε πως οι φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας των Ιωαννίνων αποτελούν μέρος της «βαριάς» βιομηχανίας της περιοχής και έχουν ιδιαίτερη συνεισφορά στην ανάπτυξη του τόπου. Ειδικότερα, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων εξυπηρετεί ετησίως εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς και υποδέχεται περιστατικά όχι μόνο από την Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά και από τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Δυτική Ελλάδα, τα Βόρεια Ιόνια νησιά, καθώς και από γειτονικές χώρες όπως η Αλβανία.

Στο πλαίσιο αυτό, η ανάπτυξη υπηρεσιών φροντίδας υψηλής εξειδίκευσης, η ανανέωση του εξοπλισμού και η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων για εξοικονόμηση ενέργειας είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και σημαντικές δράσεις. Σημειώνεται πως το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αποτελεί 1 από τα 14 νοσοκομεία της χώρας που εντάσσεται σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση, έργο συνολικού προϋπολογισμού 4.5 εκατ. €.

Επιπρόσθετα, η εγκατάσταση νέου ποζιτρονικού τομογράφου (PET Scan), με τη σημαντική συμβολή του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος», αναμένεται να αναβαθμίσει τις  διαγνωστικές εξετάσεις που παρέχονται στους τομείς της ογκολογίας, της νευρολογίας και της καρδιολογίας, όπως είχε αναδειχθεί σε επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει η Μερόπη Τζούφη προς τον Υπουργό Υγείας, ήδη από το 2016.