Η Νέα Αριστερά Ιωαννίνων καλεί σε εκδήλωση- ανοιχτή συνέλευση

Ο ερχομός της νέας χρονιάς συνοδεύεται με τις θερμότερες ευχές για ευημερία και προκοπή, ατομική και συλλογική, για την κοινωνία και για τον τόπο μας.
Πιστεύουμε ότι είναι στο χέρι μας να μετατρέψουμε τις δυσκολίες σε δυνατότητες για μια καλύτερη ζωή. Για την ειρήνη, για την κοινωνική δικαιοσύνη, για την κλιματική δικαιοσύνη.

 

Για τη Νέα Αριστερά, η νέα χρονιά αποτελεί μία πρόκληση για ουσιαστικές παρεμβάσεις και πολιτική στήριξης της κοινωνίας, ανασύνταξης και ανοίγματος σε νέους δρόμους για την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την πρόοδο. Προχωράμε ήδη σε παρεμβάσεις σε κοινοβουλευτικό και πολιτικό επίπεδο.
Η ίδρυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Νέας Αριστεράς» αποτελεί το πρώτο βήμα ενός νέου πολιτικού κύκλου. Τα πρώτα μηνύματα είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά και η μεγάλη μας ευθύνη είναι πώς θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις των αριστερών και προοδευτικών πολιτών για μια ουσιαστική νέα αρχή: νέα αρχή τόσο στο περιεχόμενο της πολιτικής, όσο και στον τρόπο οργάνωσης της πολιτικής.

Στα Γιάννενα έχουμε προχωρήσει στη συγκρότηση μιας πρωτοβουλίας για τη Νέα Αριστερά των Ιωαννίνων και συντονιζόμαστε με τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες της Ηπείρου. Θέλουμε όμως, αυτές οι πρωτοβουλίες να γίνουν υπόθεση όλων, όσων, θέλουν να συμμετάσχουν ισότιμα ώστε να συνδιαμορφώσουμε τα επόμενα βήματά μας.
Το επόμενο διάστημα προγραμματίζουμε μία σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες.
Καλούμε στην πρώτη ανοιχτή συνέλευση- εκδήλωση με ανοιχτό κάλεσμα προς όλους και όλες, την επόμενη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στις 19.00 στα Λιθαρίτσια.
Για να συζητήσουμε, να ακούσουμε ο ένας τον άλλο, ώστε να αποφασίσουμε μαζί πώς θα προχωρήσουμε με ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα αλλάζουν τη ζωή μας στα Γιάννενα και την Ήπειρο και θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση νέων πολιτικών για τη χώρα.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση.

 

Νέα Αριστερά Ιωαννίνων