Η Πρέβεζα πρωταγωνιστεί στις Αποκριάτικες εκδηλώσεις

Η αποκορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Δήμο Πρέβεζας που αυτή τη χρονιά κάνει τη μεγάλη διαφορά από κάθε άλλη φορά έφτασε.

Όλες οι Πρεβεζάνες και οι  Πρεβεζάνοι και προπαντός οι μικροί καρναβαλιστές μας είναι έτοιμοι μαζί με τους πολυάριθμους επισκέπτες μας από κάθε γωνιά της Ελλάδας να φορέσουν μαζί τις στολές τους την πιο γιορτινή τους  διάθεση  και να ξεχυθούν στους  δρόμους της πόλης  διασκεδάζοντας όλο το τριήμερο μαζί σε μία αξέχαστη Aποκριά και Καθαρά  Δευτέρα στην καρναβαλική βασίλισσα της Ηπείρου την Πρέβεζα

  • Σήμερα  Παρασκευή24  Φεβρουαρίου και ώρα 20:30 οι  Γυναίκες της Πρέβεζας  θα  μας γεμίσουν κέφι, ζωντάνια, χαρά και αισιοδοξία αναβιώνοντας  το καρναβάλι τους που “μετρά” περισσότερα από 60 έτη.
  • Το Σάββατο 25  Φεβρουαρίουώρα 19:00  την “σκυτάλη” παίρνει το Καρναβαλικό Κομιτάτο διοργανώνοντας την μεγαλύτερη παρέλαση με άρματα  στην Ήπειρο και όχι μόνο!
  • Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου ώρα 19:00 στην παραλία της Πρέβεζας θα πραγματοποιηθεί η  φαντασμαγορική τελετή λήξης του καρναβαλιού και το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου.

Επίσης:

  • Την Κυριακή 26  Φεβρουαρίου στην Τ.Κ Νέας Σαμψούντας Δ.Ε Ζαλόγγου  (Πλατεία Αμισός) ώρα 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί μεγάλο Αποκριάτικο πάρτι και  στη Δ.Ε Λούρου ώρα 18.00 καρναβαλικές εκδηλώσεις.
  • Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου ο ουρανός θα γεμίσει χαρταετούς και ο Δήμος Πρέβεζας θα “στρώσει” ένα μεγάλο γιορτινό τραπέζι με δωρεάν σαρακοστιανά, κρασί και ζωντανή μουσική.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:

  • Για τη Δ.Ε Πρέβεζας στην Πλατεία Ανδρούτσου ώρα 12 μ.μ
  • Για τη Δ.Ε Λούρου στην Πλατεία πρώην Δημαρχείου ώρα 11π.μ και
  • Για τη Δ.Ε Ζαλόγγου στην Πλατεία Καναλίου ώρα 11π.μ

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας  κ. Νίκος  Γεωργάκος αναφέρει:

“Μετά από μια  δύσκολη και παγκόσμια πρωτόγνωρη περίοδο λόγω της πανδημίας , το καρναβάλι της  Πρέβεζας επιστρέφει πιο λαμπερό, πιο οργανωμένο και πιο κεφάτο από ποτέ!

Στην πλέον ξακουστή Πρέβεζα που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί ως προορισμός, η Aποκριά μας δεν είναι απρόσωπη αφού δεκαετίες τώρα κάθε σπίτι, κάθε γειτονιά μετατρέπεται σε  ένα  “εργαστήρι” όπου ετοιμάζονται στολές, ακούγονται γέλια και τραγούδια και αυτή τη χρονιά ο Δήμος συμβάλει στο μέγιστο.

Προάγγελος της άνοιξης που σιγά σιγά φτάνει στην πόλη μας  είναι  τα χρώματα  και το κέφι της Αποκριάς αλλά και  η  παράδοση της Καθαράς Δευτέρας.

Όπου και να ταξιδέψουμε η Πρέβεζα πάντα θα μας ενώνει.

Σας  προσκαλώ όλες  και όλους από  την Ήπειρο αλλά και  από ολόκληρη  την Ελλάδα να ζήσετε μαζί μας  ένα αξέχαστο καρναβάλι στο νησί της Ηπείρου συνδυάζοντας τις μοναδικές αυτές στιγμές με τη ξακουστή μας γαστρονομία αλλά και τη θερμή φιλοξενία των Πρεβεζάνων. Καλή αντάμωση, καλά να περάσουμε με υγεία και πάντα με σεβασμό προς τους άλλους καθώς και με ασφάλεια για όλους. Προσοχή στις μετακινήσεις όλοι μαζί στο γλέντι οι οδηγοί με σοβαρότητα και προσοχή στις μετακινήσεις”.