Ηλεκτρονικά οι εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ

Ηλεκτρονικά θα γίνουν για πρώτη φορά οι εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ. Οι εγγραφές θα γίνουν με τον κωδικό του TAXISNET μέσα από την ιστοσελίδα: https://e-epal.minedu.gov.gr
Καθημερινά απογευματινές ώρες από 19:00 έως 21:30 από 19/6 έως 23/06 το σχολείο θα ενημερώνει και θα υποστηρίζει τους ενδιαφερομένους για την εγγραφή τους. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας για περισσότερη ενημέρωση :http://2epal-esp-ioann.ioa.sch.gr
Το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Ιωαννίνων βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στα Σεισμόπληκτα Ιωαννίνων και αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία επαγγελματικής σταδιοδρομίας προσφέροντας ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους πολίτες  ανεξαρτήτως ηλικίας, εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους ή ανέργους και σε μητέρες ανήλικων παιδιών με οικιακή απασχόληση αρκεί να έχουν απολυτήριο Γυμνασίου ή να έχουν τελειώσει το σχολείο 2ης ευκαιρίας ή έχουν πτυχίο κατώτερης τεχνικής σχολής.


Οι απόφοιτοι Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου εγγράφονται απευθείας στην Β’ τάξη του Εσπερινού ΕΠΑΛ και απαλλάσσονται από τα μαθήματα Γενικής Παιδείας στην Β’, Γ’ και Δ’ τάξη, παρακολουθώντας μόνο τα μαθήματα ειδικότητας 15 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως και αποκτούν πτυχίο ειδικότητας που έχουν επιλέξει.
Το εσπερινό ωράριο του Σχολείου (19 – 22:15) προσφέρεται για εκείνους που οι επαγγελματικές, προσωπικές ή οικογενειακές τους υποχρεώσεις δεν τους επιτρέπουν να φοιτήσουν σε πρωινό σχολείο.

Οι απόφοιτοι του ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ αποκτούν ταυτόχρονα:
• Ισότιμο Απολυτήριο Λυκείου
• Αναγνωρισμένο Επαγγελματικό Πτυχίο Ειδικότητας
• Ευνοϊκή πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ & ΤΕΙ) μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων
Μπορούν τέλος να εγγραφούν στο 2ο έτος οποιουδήποτε δημόσιου ή ιδιωτικού ΙΕΚ στην αντίστοιχη ειδικότητα και να αποφοιτήσουν σε ένα μόνο χρόνο.
Για τη σχολική χρονιά 2016-2017 στο 2ο ΕΠΑΛ
θα λειτουργήσουν οι παρακάτω πέντε τομείς :
Οικονομίας και Διοίκησης Μηχανολογίας
Πληροφορικής Ηλεκτρολογίας
Υγείας – Πρόνοιας & Ευεξίας