Κ. Τασούλας: “Επανακαθορισμός της στάσης μας απέναντι στην Αλβανία μετά τη δολοφονία Κατσίφα”

Σε συνέντευξή του, στις 4/11/2018, στην τηλεοπτική εκπομπή Ακραίως του ΣΚΑΪ ο Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τασούλας έκανε την εξής δήλωση: “Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δολοφονήθηκε από την Αλβανία δύο φορές. Μία, φυσικά, από τις ριπές των όπλων και μία ηθικά από την ανήκουστη, προκλητική, και χυδαία δήλωση του Αλβανού Πρωθυπουργού για το συμβάν. Η αντίδραση της Ελληνικής Κυβέρνησης υπήρξε χλιαρή, ενώ η δολοφονία αυτή αναδεικνύει πλέον την ανάγκη συνολικού επανακαθορισμού της στάσεώς μας έναντι της Αλβανίας, δεδομένου ότι η Ελληνική Εθνική Μειονότητα παραμένει πολλαπλώς εκτεθειμένη”.

Ο κ. Τασούλας είπε επίσης ότι η υλοποίηση της συμφωνίας του 2009 για την αναζήτηση, ταυτοποίηση, και ταφή των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτικών του Βορειοηπειρωτικού Έπους φαίνεται πως στα μάτια κάποιων φανατικών Αλβανικών κύκλων προκαλεί δυσφορία και είναι πιθανόν η απροκάλυπτη δολοφονία Κατσίφα να ήθελε να υπενθυμίσει με τον πιο αιμοσταγή τρόπο ποιός “κάνει κουμάντο” στην Αλβανία. Υπενθύμισε πως δεν υπάρχει ενημέρωση από πλευράς Ελληνικής Κυβέρνησης για την πορεία των Ελληνοαλβανικών διμερών συνομιλιών, ενώ την ίδια στιγμή εξακολουθούμε να δίνουμε στην Αλβανία, χωρίς να αξιώνουμε ταυτόχρονα ανταλλάγματα για την ίση μεταχείριση της Ελληνικής Μειονότητος.

Τελευταίο παράδειγμα είναι ο Ν. 4543/2018 που ψήφισαν πρόθυμα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, με τον οποίο η χώρα μας αναλαμβάνει μονομερώς την υποχρέωση να προωθήσει την επιτάχυνση της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας στην ΕΕ, προσφέροντας τεχνογνωσία μέσω προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από εθνικούς πόρους!

Όταν όλα αυτά καταλήγουν σε συμπεριφορές που είχαμε επί δικτατορικού καθεστώτος Χότζα, τότε μόνο μία συνολική αναθεώρηση της πολιτικής μας έναντι της γείτονος είναι η ενδεδειγμένη. Αρκετά με τη “γενναιόδωρη” στάση έναντι των ευρωπαϊκών επιδιώξεων της Αλβανίας” κατέληξε ο κ. Τασούλας.