Κάλεσμα της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων για τις επικείμενες εκλογές

Εμείς οι Έλληνες νέοι και οι νέες Ελληνίδες, δηλώνουμε προσήλωση στις ιδέες που στηρίζονται στην επιστήμη, τον διαφωτισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την δημοκρατία και την αλληλεγγύη.
Εμείς οι νέοι που πιστεύουμε στις φιλελεύθερες ιδέες της δημιουργίας, της ελευθερίας και στον σεβασμό των θεσμών, δηλώνουμε αισιόδοξοι και μαχητικοί για την εν εξελίξει αναδιαμορφούμενη Ευρώπη των Ανθρώπων με Εθνική Ταυτότητα και Κουλτούρα ως οιονεί υποκείμενα μιας δυναμικής δημοκρατίας με πίστη και στήριξη στους πολίτες της.


Εμείς οι νέες και οι νέοι, εδώ στα Ιωάννινα, σε μια αμιγώς Ελληνική και ταυτοχρόνως Ευρωπαϊκή πόλη, που στέκεται ανθεκτικά στο Βορειοδυτικό Άκρο της χώρας, συζητάμε με τους νέους και τις νέες της Ευρώπης και θέλουμε να συναντήσουμε τους νέους και τις νέες των Βαλκανίων για συνομιλία και συνεργασία.
Στοχεύουμε στην επιστημονική πρόοδο, την επαγγελματική ανάκαμψη και τη οικουμενική ευημερία των νέων Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών.
Θέλουμε να σταθούμε κοντά και δίπλα στους νέους και τις νέες των χωρών της Ευρώπης, που συνδημιουργούμε ξανά και πάλι.
Προϋπόθεση είναι η εμπέδωση της ταυτότητας του Έλληνα και του Ευρωπαίου Πολίτη σε μια εποχή που ο ανορθολογισμός και η αποδόμηση των κεκτημένων και των αυτονοήτων κυριαρχεί.
Θέλουμε να συμμετάσχουμε στις Ευρωεκλογές με δυναμικό και ελληνικό τρόπο.
Καλούμε τους νέους και τις νέες του brain drain να μας νιώσουν κοντά τους, να πιστεύουν ότι τους θαυμάζουμε και τους καλούμε σε μια διαρκή επικοινωνία, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη.
Καλούμε τους νέους και τις νέες στην Ελλάδα, που απαξιώνει τα Εκπαιδευτικά της Ιδρύματα, που απεμπολεί την δημιουργική εργασία, που αποδιοργανώνει τις αξιώσεις των νέων Ελλήνων και των νέων Ελληνίδων για ανάπτυξη σχέσεων κοινοτισμού, συλλογικής ζωής, οικογένειας και θεσμών αλληλοπεριχώρησης να είναι μαζί μας.
Εσείς και Εμείς οι νέες και οι νέοι που τελειώνουμε το διαλυμένο Λύκειο, που σπουδάζουμε στην Δημόσια ή την Ιδιωτική Εκπαίδευση, που βιώνουμε την βία των ολοκληρωτικών μειονοτήτων στα Πανεπιστήμια και στα βιαστικά και πρόχειρα ΤΕΙ, εμείς που ζούμε την διάλυση της τεχνικής εκπαίδευσης και την υποτίμησή μας στον ΟΑΕΔ, τα ΙΕΚ και τα άστοχα μεταπτυχιακά της παπαγαλίας και της προχειρότητας, εμείς και εσείς θέλουμε να δώσουμε παρόν νεανικό και ζωντανό στις Ευρωεκλογές και τις Περιφερειακές-Δημοτικές εκλογές.
Καλούμε, εμείς οι νέοι και οι νέες όλους εσάς να συμμετάσχετε στις εκλογές.
Όλοι να ψηφίσουμε με νεανικό και αισιόδοξο τρόπο.
Η Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων καλεί τις νέες και τους νέους να προσέλθουν στα εκλογικά κέντρα και να γεμίσουν τις κάλπες με νεανικά ψηφοδέλτια ελπίδας και αισιοδοξίας.
Για μια εθνική επανεκκίνηση. Για μια εθνική ανάκαμψη. Για μια Αναγεννημμένη Ευρωπαϊκή προοπτική.
Καλούμε κοντά μας τους 17χρονους και 18χρονους νέους και νέες ψηφοφόρους.
Είμαστε σε συνεχή διάλογο, συνύπαρξη και επικοινωνία. Εκεί έξω οι Ευρωπαίοι μας περιμένουν ξανά.
Την Κυριακή ψηφίζουμε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ, οι νέες και οι νέοι.

Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων