Κάνοντας αυτό, θα μπορέσεις να κόψεις μέχρι και 1.400 θερμίδες την εβδομάδα

Το να βρεις έναν εύκολο τρόπο να καταναλώσεις λιγότερες θερμίδες αποτελεί συχνά έναν ανέφικτο στόχο. Αλλά οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση του απλού νερού μπορεί να αποτελεί την λύση για να κόψεις μέχρι και 1.400 θερμίδες.

Για την έρευνά τους, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικ ό Journal of Nutricion and Dietetics, οι επιστήμονες εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες περισσοτέρων από 18.000 Αμερικανών (18.311 για την ακρίβεια), οι οποίοι έλαβαν μέρος στην έρευνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και Διατροφής από το 2005 μέχρι το 2012.

 

Στους συμμετέχοντες είχε ζητηθεί να καταγράφουν τι και σε τι ποσότητα φαγητού έτρωγαν και έπιναν όλο το 24ωρο.

Αφού ανέλυσαν τα δεδομένα, ανακάλυψαν ότι όταν οι άνθρωποι προσέθεταν μία μέχρι και τρεις κούπες νερό στη διατροφή τους, μείωναν την πρόσληψη μέχρι και 205 έξτρα θερμίδων την ημέρα- κυρίως από ανθυγιεινές τροφές και σακχαρούχα ποτά.

Και επειδή οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, πρόκειται για 1.400 θερμίδες την εβδομάδα ή δίωρο μάθημα spinning στο γυμναστήριο ή τέσσερις μεγάλοι φραπουτσίνο!

Όσοι έπιναν νερό λάμβαναν και λιγότερα κορεσμένα λιπαρά, αλάτι, ζάχαρη και χοληστερίνη, γεγονός που σημαίνει ότι η διατροφή τους εκείνη την ημέρα ήταν πιο υγιεινή στο σύνολό της.

Μήπως όμως θεωρείς το νερό άγευστο; Μπορείς να προσπαθήσεις να του προσθέσεις μερικά κομμάτια από φρέσκα φρούτα(φράουλες ή λεμόνι) ή λαχανικά, όπως το δημοφιλές αγγούρι.

 

Κατερίνα Πατούλια