Κατάμεστο το Π.Κ.Δ.Ι. στις δύο συναυλίες

Δύο συναυλίες με σημαντικούς εκπροσώπους της ελληνικής μουσικής απόλαυσε το γιαννιώτικο κοινό στις 19 και 21 Ιανουαρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Καλεσμένοι του Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου, κ. Κωνσταντίνου Γκόγκου,  εμφανίστηκαν το Σάββατο 19/1, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ένας από τους σημαντικότερους Κρητικούς τραγουδοποιούς-ερμηνευτές και συνθέτες της εποχής μας, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, και η κορυφαία διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια Alexandra Gravas.

Η μοναδική αυτή σύμπραξη, με τίτλο «Γκρεμό  δεν έχουν τα πουλιά» μας ταξίδεψε  σε καινούριους μουσικούς ορίζοντες- μια αξέχαστη ονειρική-ατμοσφαιρική βραδιά από τον Ερωτόκριτο μέχρι τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη. Μαζί τους οι μουσικοί: Αντώνης Μυτακίδης – κιθάρα, Μανόλης Μπαρδάνης – αφήγηση και φυσαρμόνικα, Σοφία Μαυρογενίδου – φλάουτο.

Για δύο ώρες το κοινό απόλαυσε αγαπημένα τραγούδια συνοδευμένα από τις όμορφες αφηγήσεις του Λουδοβίκου των Ανωγείων αλλά και γνωστά και αγαπημένα μας ακούσματα ερμηνευμένα από την εξαίσια φωνή της Alexandra Gravas.

Δυο μέρες μετά, τη Δευτέρα 21/1, η ανερχόμενη τραγουδίστρια Σαββέρια Μαργιολά καθήλωσε τους 800 θεατές της αίθουσας σε ένα πρόγραμμα με ένταση, συναίσθημα και αντιθέσεις με λαϊκά, έντεχνα και παραδοσιακά ακούσματα, δικά της αλλά και άλλων καλλιτεχνών. Η Σαββέρια έκανε αυτό που πάντα κάνει σε όλες τις εμφανίσεις της: έρχεται για να κάνει την ψυχή μας να μεθύσει, να μας απελευθερώσει και να μας θυμίσει πως σκοπός της μουσικής είναι η ένωση.  Ενώνεται και μας ενώνει.

Οι καλλιτέχνες ευχαρίστησαν θερμά το γιαννιώτικο κοινό. Χαρακτηριστικά ανέφεραν:

«Ευχαριστώ το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων και τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Γκόγκο για το κάλεσμα. Το κατάμεστο θέατρο ήταν γεμάτο αγάπη! Σας ευχαριστώ όλους πολύ». Alexandra Gravas

«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω τη χαρά μου… Ευχαριστούμε Γιάννενα, ευχαριστούμε όλους εσάς που κάνατε το χθεσινό βράδυ τόσο ξεχωριστό και βέβαια το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών που μας άνοιξε την αγκαλιά του», Σαββέρια Μαργιολά.

Φωτογραφίες: Νίκη Ράτσικα, Χάρης Μπινώλης, Μιχάλης Βακάρος