“Λόγια Σταράτα στα Fm” 12-10-20

Δείτε ξανά την εκπομπή:

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής κάναμε με τον νέο πρόεδρο του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων Χάρη Λιούρη, στην εκπομπή μας τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου. Ο κ. Λιούρης μίλησε για την αναγκαιότητα των συνεταιρισμών, για τα προβλήματα των παραγωγών, τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία και τις αλλαγές που φέρνει η τεχνολογική ανάπτυξη.

Τέλος, στάθηκε στην ανάγκη για καλύτερη κατανομή των επιδοτήσεων μέσω προγραμμάτων και τη δημιουργία σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Στη συνέχεια, για τις καταλήψεις, τις απολυμάνσεις και γενικά τις παρεμβάσεις στα σχολικά κτήρια μιλήσαμε με την πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Φιλιώ Νόκα. Φέτος, οι ζημιές από τις καταλήψεις φαίνεται πως ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, ενώ σε μερικά σχολεία οι καταστροφές ήταν τόσο εκτεταμένες που η επιστροφή των μαθητών ήταν αδύνατη. Από την άλλη πλευρά, πρόκληση αποτελούν οι απολυμάνσεις που πρέπει να γίνονται σε αίθουσες ή και ολόκληρα κτήρια με την κ. Νόκα να υπογραμμίζει πως δεν θα υπάρξουν περικοπές σε δαπάνες που προορίζονται για άλλες παρεμβάσεις.

Έπειτα, το καινούργιο του βιβλίο με τίτλο «Ο γιος μας», ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με αστυνομική πλοκή, παρουσίασε μέσα από την εκπομπή μας ο συγγραφέας Βαγγέλης Μπέκας. Ο κ. Μπέκας μίλησε για την υπόθεση του βιβλίου, που αφορά την εξαφάνιση ενός επτάχρονου αγοριού από ένα ακριτικό χωριό της Ελλάδας, υποσχόμενος μια ενδιαφέρουσα ανατροπή στις τελευταίες σελίδες.

Τέλος, εκτενή συζήτηση γύρω από το άθλημα της τοξοβολίας κάναμε με τον προπονητή Λάζαρο Τάσση του Protoporos Sport Club, που μας εξήγησε όλα όσα χρειάζεται να ξέρει κανείς, ανεξαρτήτως ηλικίας, για να ασχοληθεί με το άθλημα. Ο Σύλλογος λειτουργεί από το 2004 έχοντας 70 τοξότες και 30 ενεργούς αθλητές ενώ, σύμφωνα με τον κ. Τάσση, η γοητεία της τοξοβολίας βρίσκεται στον συνδυασμό της αρμονικής συνεργασίας σώματος και πνεύματος.

Συντονιστείτε στα «Λόγια Σταράτα στα Fm» και στο Studio E 103 Official (όπου μπορείτε να μας παρακολουθείτε μέσω livestreaming) κάθε Δευτέρα στις 8.30 το βράδυ με τη Σοφία Τσέπα και την Ελένη Μακρογιάννη.