“Λόγια Σταράτα στα Fm” 17-2-20

Δείτε ξανά την εκπομπή:

Αθλητισμός, πολιτισμός και υγεία ήταν τα βασικότερα θέματα που απασχόλησαν τα «Λόγια Σταράτα στα Fm» τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020. Η εκπομπή άνοιξε φιλοξενώντας τους «Φίλους Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ιωαννίνων» μέσω του εκπροσώπου τους Θεολόγου Καπετανίδη και των δύο νεαρών, αλλά ήδη διακριθέντων αθλητών, Γιώργου Κοσμά και Φίλιππου – Κωνσταντίνου Μανούση.


Ο κ. Καπετανίδης μας μίλησε για την ιστορία του Συλλόγου, για τους αγώνες τους οποίους διοργανώνει ή συμμετέχει, για τα οφέλη της επιτραπέζιας αντισφαίρισης -του γνωστού πινγκ-πονγκ δηλαδή, για τη θέση του αθλήματος στα ελληνικά αθλητικά δρώμενα κ.ά. Οι δύο αθλητές, από την πλευρά τους, αναφέρθηκαν στην ενασχόλησή τους με το πινγκ-πονγκ, για τα όσα έμαθαν μέσα από αυτό, για τις διακρίσεις που έχουν κατακτήσει αλλά και για τους στόχους τους για το μέλλον.
Με καλεσμένες τη Γεωργία Παπαδημητρίου και τη Χαρά Παπαδημητρίου, μέλη της ομάδας τέχνης «Βορείως» του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, συζητήσαμε για το θέατρο και την αυξανόμενη δημοφιλία του στα Γιάννενα. Αφορμή η παράσταση «Θανάσιμη Παγίδα» που ανεβάζει η ομάδα στο ΚΕΠΑΒΙ για λίγες ακόμη παραστάσεις.
Οι δύο ερασιτέχνιδες ηθοποιοί μας έδωσαν πληροφορίες για το θεατρικό έργο, τι πραγματεύεται και τους λόγους που το επέλεξαν. Στάθηκαν ακόμη, στους λόγους για τους οποίους ασχολούνται οι ίδιες με το θέατρο και τα όσα τους προσφέρει ενώ αναφέρθηκαν στα επόμενα βήματα της ομάδας.
Σημειώνεται πως στη σελίδα μας στο facebook (Λόγια Σταράτα στα Fm) μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου «τρέχει» διαγωνισμός για μία διπλή πρόσκληση που αφορά τις παραστάσεις στις 22 ή 23 Φεβρουαρίου.
Μύθους και αλήθειες για την ακμή ανέλυσε η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Έφη Μάρκου (@Derma) μέσα από τα «Λόγια Σταράτα στα Fm» δίνοντας σημαντικές συμβουλές για τους τρόπους αντιμετώπισής της. Όπως ανέφερε, η ακμή δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις αλλά μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή στη ζωή ενός ατόμου, από τη βρεφική μέχρι την τρίτη ηλικία, αλλά και σε διάφορες περιοχές του σώματος πέραν του προσώπου, όπως είναι για παράδειγμα η πλάτη ή οι μηροί.
Σύμφωνα με τη Δρ. Μάρκου, πρώτο βήμα στην αντιμετώπιση της ακμής πρέπει να είναι η επίσκεψη σε έναν δερματολόγο, που μπορεί να δώσει εξατομικευμένη θεραπεία ανάλογα με τον ασθενή και το πρόβλημα, ενώ η στήριξη στις συμβουλές των φαρμακοποιών ή των αισθητικών συχνά δεν βοηθάει ή ακόμα επιδεινώνει την κατάσταση.
Η γιατρός αναφέρθηκε ακόμη στις σύγχρονες θεραπείες κατά της ακμής, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους ενώ στάθηκε και στη σημασία της πρόληψης. Σημαντικό στοιχείο είναι ακόμη η δυνατότητα που δίνει η αισθητική δερματολογία στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των ουλών που αφήνει η ακμή.
Συντονιστείτε στα «Λόγια Σταράτα στα Fm» και στο Studio E 103 FM Official στο Facebook (όπου μπορείτε να μας παρακολουθείτε μέσω live streaming) κάθε Δευτέρα στις 8.30 το βράδυ με τη Σοφία Τσέπα και την Ελένη Μακρογιάννη.