“Λόγια Σταράτα στα Fm” 19-10-20

Δείτε ξανά την εκπομπή:

Για την ποίηση, τη ζωγραφική και γενικότερα το έργο της μιλήσαμε με τη συνταξιούχο εκπαιδευτικό με την ανεξάντλητη δημιουργικότητα Ελευθερία Τζιάλλα Μάντζιου στα «Λόγια Σταράτα στα Fm» τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου. Η κ. Τζιάλλα εδώ και τέσσερα χρόνια λειτουργεί τη δική της πινακοθήκη, όπου εκθέτει πίνακες ζωγραφικής που έχει δημιουργήσει η ίδια όπως και τα βιβλία που έχει συγγράψει.

Η συνομιλία με την κ. Τζιάλλα είχε και μια έκπληξη καθώς ανακοίνωσε πως θα δωρίσει δέκα αντίτυπα του βιβλίου της με τίτλο «Επιστροφή από τον δεκαετή πόλεμο» στους δέκα πρώτους που θα την καλέσουν στο τηλέφωνο 26510-22979.

Στη συνέχεια, μια ενδιαφέρουσα συζήτηση κάναμε με τη γνωστή συγγραφέα Αλκυόνη Παπαδάκη, με αφορμή την έκδοση του νέου της βιβλίου με τίτλο «Κόντρα στο κύμα», του οποίου το μεγαλύτερο μέρος είναι αυτοβιογραφικό. Η κ. Παπαδάκη μας μίλησε για την ενασχόλησή της με τη λογοτεχνία, για την προσωπική της εξέλιξή με την πάροδο του χρόνου, τις προκλήσεις που έχει κάθε βιβλίο, όπως και την ικανοποίηση που της δίνει η επικοινωνία με το αναγνωστικό κοινό.

Έπειτα, θέση τόσο για τοπικά, όσο και για πανελλαδικά ζητήματα, πήρε ο πρώην πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. στις προηγούμενες εκλογές Κωνσταντίνος Γάτσιος, μιλώντας στα «Λόγια Σταράτα στα Fm». Αναφορικά με την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Ιωάννινα Κακαβιά έκανε λόγο για κυβερνητική αδιαφορία και τόνισε πως υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα κάνουν εφικτή την υλοποίησή του. Ως προς τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας, ο κ. Γάτσιος κάλεσε την κυβέρνηση να μην καλλιεργεί στον κόσμο μη ρεαλιστικές προσδοκίες ενώ για την τουρκική προκλητικότητα σημείωσε πως οι χειρισμοί της Ελλάδας βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση.

Από την άλλη πλευρά, οι εκλογές στον Σύλλογο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων αποτέλεσαν τον πυρήνα της συζήτησης με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Φλούδα, ο οποίος έκανε λόγο για μια γρήγορη διαδικασία με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Ο κ. Φλούδας μίλησε ακόμη για την τεράστια πίεση που δέχεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και υπογράμμισε πως χρειάζεται ενίσχυση με προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Τέλος, υπογράμμισε πως θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν «εκπτώσεις» στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, παρά τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Η εκπομπή της περασμένης Δευτέρας έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, με μία «νόστιμη» συζήτηση με την Κυριακή Φωταρέλλη, μία εκ των διαχειριστριών της σελίδας Οι Προκομένες/οι Συνταγές. Όπως η ίδια είπε, η ομάδα είναι ένα σαν ένα διαδραστικό βιβλίο μαγειρικής, που έχει πολλά να δώσει σε οποιονδήποτε θέλει να ασχοληθεί με τη μαγειρική, ακόμα και σε αυτούς που είναι πολύ έμπειροι στην κουζίνα. Η κ. Φωταρέλλη μίλησε ακόμη για το πώς ξεκίνησε η ομάδα, την απρόσμενα γρήγορη επιτυχία, το νέο stie της ομάδας με αναλυτικές συνταγές αλλά και τη μεγάλη, ετήσια συνάντηση με φιλανθρωπικό πρόσημο, που φέτος δεν μπορέσει να πραγματοποιηθεί λόγω της πανδημίας.

Συντονιστείτε στα «Λόγια Σταράτα στα Fm» και στο Studio E 103 Official (όπου μπορείτε να μας παρακολουθείτε μέσω live streaming) στο Facebookκάθε Δευτέρα στις 8.30 το βράδυ με τη Σοφία Τσέπα και την Ελένη Μακρογιάννη.