“Λόγια Σταράτα στα Fm” 21-9-20

Δείτε ξανά την εκπομπή:

Πρεμιέρα έκαναν τα «Λόγια Σταράτα στα Fm» τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου με τον βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Αμυρά να κάνει τηλεφωνικό «ποδαρικό». Πυρήνα της συζήτησης αποτέλεσαν τα ζητήματα τοπικής και όχι μόνο επικαιρότητας, όπως είναι η προσφορά εξοπλισμού από την «Ελληνικό Α.Ε.» στους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων, η επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά, η πορεία της οικονομίας μέσα στην πανδημία και η τούρκικη προκλητικότητα.

Στη συνέχεια, για τις εγγραφές, τα τμήματα, τον τρόπο λειτουργίας και τις παροχές του Δημόσιου ΙΕΚ Ιωαννίνων μας ο διευθυντής του Μιχάλης Αλεξίου. Το Δ.ΙΕΚ Ιωαννίνων ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη νέα χρονιά περί τους 500 σπουδαστές, πληρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ κάθε χρόνο προσαρμόζει το πρόγραμμά του στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως από το 2021 η πρακτική άσκηση θα γίνεται με αμοιβή για τους σπουδαστές.

Στο μεταξύ, ανέτοιμα είναι τα νοσοκομεία για να ανταπεξέλθουν ικανοποιητικά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, σύμφωνα με τα όσα είπε στα «Λόγια Σταράτα στα Fm» η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου Μαργαρίτα Κιτσανού. Παράλληλα, όπως ανέφερε, θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα τα νοσοκομεία τμήμα υποδοχής για ύποπτα περιστατικά της COVID 19. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως η πρόεδρος της ΕΙΝΗ υποστήριξε ότι τα νοσοκομεία χρειάζονται κυρίως καλύτερη κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού και όχι προσλήψεις, αφήνοντας να εννοηθεί πως με τις προσλήψεις των τελευταίων μηνών υπήρξε εξυπηρέτηση «ημετέρων».

Τέλος, μια ευχάριστη νότα στην τελευταία μας εκπομπή ήταν η παρέμβαση της Γεωργίας Κούρτογλου, ιδιοκτήτριας του μεγάλου ηλεκτρονικού καταστήματος ρούχων www.styleiconboutique.com. Η κ. Κούρτογλου μας μίλησε για τις τάσεις του φθινοπώρου και του χειμώνα και, για να μην μείνει κανείς και καμία πίσω, προσέφερε τον εκπτωτικό κωδικό «Λογιασταρατα25» για έκπτωση 25% στη νέα κολεξιόν, για όλους τους φίλους της σελίδας μας.

Συντονιστείτε στα «Λόγια Σταράτα στα Fm» και στο Studio E 103 Official (όπου μπορείτε να μας παρακολουθείτε μέσω live streaming) κάθε Δευτέρα στις 8.30 το βράδυ με τη Σοφία Τσέπα και την Ελένη Μακρογιάννη.