“Λόγια Σταράτα στα Fm” 26-10-20

Δείτε ξανά την εκπομπή:

Με μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση ξεκίνησε η εκπομπή της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου μιλώντας τηλεφωνικά με τη δερματολόγο Έφη Μάρκου, που μας ανέπτυξε τη διαδικασία σχεδιασμού φρυδιών με PHI method.

Όπως είπε, πρόκειται για μια απόλυτα ασφαλή μέθοδο χωρίς τα μειονεκτήματα του τατουάζ φρυδιών, όπως είναι ο πόνος και οι ερεθισμοί. Με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, μας μίλησε και γενικότερα για τις αισθητικές παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν στην περιοχή των βλεφάρων, μιας που είναι το βασικότερο σημείο του προσώπου που δεν καλύπτει η μάσκα, βελτιώνοντας την ύφη και το χρώμα τους και επαναφέροντας τη φυσική τους λάμψη. Ακόμη, η κ. Μάρκου μας μίλησε για τα δυνητικά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα η συνεχής χρήση μάσκας αλλά και για την πρόληψή τους.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) Δημήτρης Πάνου, κάνοντας έναν γενικό απολογισμό του έργου του ΟΚΠΑΠΑ και των παρεμβάσεων που δρομολογούνται.

Ο κ. Πάνου υπογράμμισε, πως τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις δομές του ΟΚΠΑΠΑ και πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να μην υπάρχουν εκπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Αναφορικά με το αν σημειώθηκε μεγαλύτερη ζήτηση από πολίτες, ώστε να ωφεληθούν από κάποια δομή (π.χ. Κοινωνικό Παντοπωλείο), λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε ο κορωνοϊός, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ ξεκαθάρισε πως ναι μεν υπήρξε αύξηση, αλλά αρκετά μικρή.

Για τη δύσκολη επιδημιολογική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα Γιάννενα λόγω της μεγάλης αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, τοποθετήθηκε στην τελευταία μας εκπομπή η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Σταυρούλα Τσιάρα. Όπως είπε, χρειάζεται χρόνος και αυστηρή τήρηση των μέτρων ώστε να υπάρξει ανάσχεση στην εξάπλωση της νόσου. Από την άλλη πλευρά, μιλώντας με την ιδιότητα της αναπληρώτριας καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής, τόνισε πως κινδυνεύει η σωστή εκπαίδευση των φοιτητών και φοιτητριών της ιατρικής και της νοσηλευτικής, διότι αν η κατάσταση στα νοσοκομεία χειροτερέψει κι άλλο, δεν θα μπορεί να επιτραπεί η παρουσία τους σε αυτά.

Τέλος, για στοχοποίηση της οργανωμένης εστίασης έκανε λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ, Μπαρ, Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων «Παμβώτις» Χρήστος Τάτσης, τονίζοντας πως τα καταστήματα εστίασης λειτουργούν με πολύ αυστηρά μέτρα και πως, παρά τους συνεχείς ελέγχους, οι παραβάσεις που βεβαιώνονται είναι ελάχιστες. Επιπλέον προειδοποίησε πως θα υπάρξουν λουκέτα σε καταστήματα, καθώς τους τελευταίους μήνες υπήρξε πτώση του τζίρου τους άνω του 60%, ποσοστό που θα αυξηθεί τώρα με το τοπικό lockdown. Τέλος, ο κ. Τάτσης ανέδειξε τη δυσκολία των επιχειρήσεων να εναρμονιστούν στις συνεχείς αλλαγές στους κανόνες λειτουργίας.

Συντονιστείτε στα «Λόγια Σταράτα στα Fm» και στο Studio E 103FM Official (όπου μπορείτε να μας παρακολουθείτε μέσω livestreaming) κάθε Δευτέρα στις 8.30 το βράδυ με τη Σοφία Τσέπα και την Ελένη Μακρογιάννη.