“Λόγια Σταράτα στα Fm” 5-10-20

Δείτε ξανά την εκπομπή:

Μύδρους κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε μιλώντας στα «Λόγια Σταράτα στα Fm» τη Δευτέρα 5/10/2020 ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι πολίτες τηρούν πιστά τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού αλλά η κυβέρνηση είναι ανέτοιμη να διαχειριστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας, διότι δεν θωράκισε το σύστημα υγείας. Παράλληλα, μιλώντας με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, τόνισε πως για ορισμένα σχολικά τμήματα η λειτουργία είναι δύσκολη λόγω των πολλών μαθητών και του μικρού μεγέθους των αιθουσών.

Για το ποίημά της «Στου ονείρου τη χώρα», που μελοποιήθηκε μετά από βράβευση σε διαγωνισμό, μας μίλησε η φιλόλογος και ποιήτρια Μαρία Φελάνη. Με την κα. Φελάνη κάναμε μια αναλυτική συζήτηση για όλη τη διαδικασία της ποιητικής δημιουργίας, την άντληση έμπνευσης και την επικοινωνία μέσω της τέχνης. Ακόμη συζητήσαμε για την ποιητική της συλλογή «Πτήσεις δια λόγου», που εκδόθηκε πέρσι, αλλά και για την επόμενή της συλλογή «Τα Ηπειρώτικα» που βρίσκεται υπό έκδοση.

Στη συνέχεια, το πλάνο του Δήμου Ζίτσας για τουριστική προβολή και προσέλκυση τουριστών ανέπτυξε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ράδος, με αφορμή την έγκρισή του από τον ΕΟΤ. Το συγκεκριμένο πλάνο δίνει έμφαση σε όλα όσα έχει να προσφέρει η περιοχή: από γαστρονομικό μέχρι θρησκευτικό τουρισμό και από αθλητικό μέχρι πολιτισμικό τουρισμό. Όπως είπε ο κ. Ράδος, πρώτο βήμα είναι να εδραιωθεί ο Δήμος Ζίτσας ως προορισμός μονοήμερων αποδράσεων, ενώ στη συνέχεια θα γίνουν βήματα, που θα επιτρέψουν τη μεγαλύτερη διαμονή των επισκεπτών, εφόσον φυσικά εξομαλυνθεί η κατάσταση που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Τελευταίος μας καλεσμένος στην εκπομπή της περασμένης Δευτέρας ήταν ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ιωάννινα 2023» Φίλιππος Ευαγγέλου ο οποίος, διαφωνώντας με τα όσα είχε εκφράσει προηγουμένως ο κ. Στέφος, χαρακτήρισε υποδειγματικούς τους χειρισμούς της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας. Παράλληλα, σημείωσε πως οι θεσμικοί φορείς κάνουν το καλύτερο δυνατό αλλά δεν δίστασε να κρύψει τη δυσαρέσκειά του για τη δημοτική αρχή, λέγοντας πως θα μπορούσε να είχε κάνει πολλά περισσότερα για τη στήριξη της τοπική επιχειρηματικότητας.

Συντονιστείτε στα «Λόγια Σταράτα στα Fm» και στοStudio E 103 Official (όπου μπορείτε να μας παρακολουθείτε μέσω livestreaming) κάθε Δευτέρα στις 8.30 το βράδυ με τη Σοφία Τσέπα και την Ελένη Μακρογιάννη.