Μαθήματα ρώσσικης γλώσσας στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη

Η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, ως Ν.Π.Δ.Δ. του Υπουργείου Παιδείας, λειτουργεί ως τοπικό Κέντρο Πληροφόρησης, που εξασφαλίζει στους χρήστες της πρόσβαση σε κάθε είδους γνώση, ενισχύει την αναγνωσιμότητα αλλά και κάθε είδους σχετική μορφωτική και πολιτιστική δραστηριότητα. Στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης και για τον ενήλικο πληθυσμό, εκτός από τα εκπαιδευτικά της προγράμματα και δράσεις για τους μαθητές της εκπαίδευσης εγκαινιάστηκε κατά την προηγούμενη χρονιά μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνεργασία με τον Ελληνορωσικό Σύνδεσμο Φιλίας & Συνεργασίας Ηπείρου «ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΡΑΙΚΟΣ».

Σκοπός του Συνδέσμου είναι η επαφή των συμπολιτών μας με τη ρώσικη κουλτούρα και γλώσσα και οι συμμετοχές, τόσο στα μαθήματα ( ενηλίκων και παιδιών) της ρώσικης γλώσσας όσο και στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από το Σύνδεσμο στο χώρο της Ζωσιμαίας ξεπέρασαν τις προσδοκίες και επισφράγισαν τη συνεργασία με τον καλύτερο τρόπο.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινούν και φέτος τα μαθήματα για την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας σε επίπεδο αρχαρίων, με πιστοποιημένες καθηγήτριες του Ελληνορωσικού Συνδέσμου και σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου στην Ελλάδα, για ενήλικες και παιδιά.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στον ισόγειο χώρο της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, κάθε Δευτέρα 17:15-18:30 Τμήμα Ενηλίκων και κάθε Τετάρτη 15:45-16:45 Τμήμα Παιδικό και θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 09 Οκτωβρίου 2017.

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα 25/09/2017, ώρα 11:00 π.μ. έως την Πέμπτη 28/09/2017 ώρα 11:00 π.μ. Αριθμός ενηλίκων είκοσι (20), παιδιών δέκα (10),

Η επιλογή θα γίνει μόνον με κλήρωση, ανοιχτή στο κοινό, σε ημερομηνία και ώρα που θα ανακοινωθεί. Τα ονόματα των επιλεγέντων θα ανακοινωθούν στις 03 Οκτωβρίου 2017 στην ιστοσελίδα της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης (http://zosimaialib.sch.gr/?lang=el).

Απαραίτητη η προεγγραφή στο τηλέφωνο της Γραμματείας (2651 0 72863) κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651 0 72863, στην ιστοσελίδα της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης (zosimailib.sch.gr) και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης της Ζωσιμαίας και του Ελληνορωσικού Συνδέσμου Φιλίας & Συνεργασίας Ηπείρου «ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΡΑΙΚΟΣ».