Με εργαζόμενους των ΚΔΑΠ Ιωαννίνων συναντήθηκε η Μ. Τζούφη

Με εργαζόμενους των ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) του Δήμου Ιωαννιτών συναντήθηκε η Μερόπη Τζούφη, όπου συζήτησε για τα προβλήματα, την έλλειψη χρηματοδότησης, τις εργασιακές σχέσεις, όπως και για το μέλλον του θεσμού. Δεδομένου ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των ΚΔΑΠ, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους, τονίζοντας πως δεν έχουν λάβει σαφείς απαντήσεις τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο. 

 
Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε πως η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση, επεσήμανε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η λειτουργία των ΚΔΑΠ για παιδιά με αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ), χωρίς να δεσμεύεται για την ομαλή λειτουργία και συνέχιση του έργου που προσφέρουν τα ΚΔΑΠ. Στο ίδιο πλαίσιο απέφυγε να δεσμευτεί για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων, οι οποίοι προσφέρουν διαχρονικά σημαντικές εκπαιδευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες στα παιδιά.
 
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Μερόπη Τζούφη, «σε όποιο κοινωνικό αίτημα για βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών και των υποστηρικτικών δομών, η κυβέρνηση της ΝΔ απαντά με περικοπές στη χρηματοδότηση. Παρόμοια, σε κάθε αίτημα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά επιφυλάσσει ελαστικές σχέσεις απασχόλησης». 
 
Κλείνοντας υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται για την πλήρη λειτουργία όλων των δομών που υποστηρίζουν τις οικογένειες και τους εργαζόμενους, ενώ περιέγραψε τη μονιμοποίηση των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ, μέσα από τη διαδικασία αυξημένης μοριοδότησης της εμπειρίας τους όπως στην περίπτωση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».