Μια εξαιρετική βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν την Τετάρτη το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο.

Ο Λεωνίδας Καβάκος και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, για μια ακόμα φορά προσέφεραν ανεπανάληπτες μουσικές στιγμές στο κοινό της πόλης, αλλά και άλλων περιοχών, που εξάντλησε κάθε διαθέσιμη θέση της αίθουσας «Βασίλειος Πυρσινέλλας».

Ο Λεωνίδας Καβάκος εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που βρίσκεται και πάλι τόσο στα Ιωάννινα, όσο και στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου, που θεωρεί μια από τις καλύτερες της χώρας.

Ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο, κ. Θωμά Μπέγκα, για την στήριξη του πολιτισμού και την εξωστρέφεια της πόλης των Ιωαννίνων, καθώς και τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, κ. Κωνσταντίνο Γκόγκο, για την άψογη και μακρόχρονη συνεργασία.

Ο Λεωνίδας Καβάκος ευχαρίστησε και όλο το κοινό που στηρίζει το πρόγραμμα Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και ανακοίνωσε ότι τα έσοδα της συναυλίας θα δοθούν υπέρ των σκοπών της ΕΛΕΠΑΠ και κοινωνικών δομών του Δήμου Ιωαννιτών.

Μετά το τέλος της συναυλίας, ο Λεωνίδας Καβάκος συναντήθηκε και συνομίλησε για πολλή ώρα με τους μαθητές του Ωδείου του Πνευματικού Κέντρου, αλλά και μικρούς και μεγάλους φίλους της μουσικής.

Η βραδιά ξεκίνησε  με το δημοφιλές Κοντσέρτο για βιολί του Μότσαρτ, το  Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ.3 σε σολ μείζονα, Κ.216, συνεχίστηκε με τη μεγαλειώδη Συμφωνία αρ.31 σε ρε μείζονα «του Παρισιού», K. 297 – έργο ταυτόσημο με τη μετάβαση του Μότσαρτ στην ωριμότητα.

Η συναυλία ολοκληρώθηκε με τη θριαμβευτική αποθέωση της ζωής και της ύπαρξης στην Έβδομη Συμφωνία του Μπετόβεν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά το τέλος της συναυλίας, οι θεατές χειροκροτούσαν με ενθουσιασμό επί δεκάλεπτο την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και τον Λεωνίδα Καβάκο, ο οποίος φανερά συγκινημένος επέστρεψε στη σκηνή 7 φορές!

Η συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου με την Κρατική Ορχήστρα θα συνεχιστεί και ήδη ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και η διευθύντρια της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, κα. Αλίκη Φιδετζή, εξετάζουν τη δυνατότητα υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος για μαθητές σχολείων της πόλης μας καθώς και μεταφορά εκδηλώσεων της ΚΟΑ που είναι ενταγμένες στο Φεστιβάλ Αθηνών, στα Ιωάννινα.