Ν. Γκόντας: “Τα παιδιά είναι η προτεραιότητα μας”

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» κ. Νίκος Γκόντας έκανε την εξής δήλωση:

«Αγαπητά παιδιά,

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί μία νέα αρχή σε ένα δημιουργικό και ενδιαφέρον ταξίδι στη γνώση, που θα σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα εφόδια για το μέλλον και παράλληλα θα γεμίσει το μυαλό, την ψυχή και την καρδιά σας με όμορφες εικόνες και εμπειρίες.

Η πόλη των Ιωαννίνων ήταν πάντα «Πρώτη στα γρόσια και τα γράμματα» και είναι γεγονός ότι ακόμη και σήμερα το επίπεδο της εκπαίδευσης στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα παραμένει υψηλό. Προσπαθήστε να «εκμεταλλευτείτε» κάθε δυνατότητα που σας δίνετε ώστε να αποκτήσετε στέρεες βάσεις για την πορεία της ζωής σας. Η παιδεία είναι το πιο ουσιαστικό εφόδιο και είναι αυτό που θα πρέπει να αναζητάτε συνεχώς γιατί η γνώση δεν τελειώνει ποτέ…

Εύχομαι αυτή η σχολική χρονιά να κυλήσει ήρεμα και δημιουργικά για όλους τους μαθητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και τους γονείς που δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη. Οι προκλήσεις που ανοίγονται είναι πολλές, ιδιαίτερα στον αιώνα την ψηφιακής επανάστασης και μόνο η γνώση και η καλή προετοιμασία μπορούν να αποτελέσουν αποτελεσματικά βέλη στην φαρέτρα της νέας γενιάς.

Μεγάλη είναι και η ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Ο Δήμος οφείλει να είναι ο καλύτερος αρωγός και συμπαραστάτης στο έργο που επιτελούν τα παιδιά, ώστε να αναγνωρίζουν το σχολείο ως ασφαλές λιμάνι αλλά και φάρο που θα φωτίσει το δρόμο τους…

Αγαπητοί γονείς,

Τα παιδιά αποτελούν για την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» το πιο ζωογόνο κομμάτι αυτής της κοινωνίας και είναι κεντρικός άξονας σε κάθε μας δράση και πρόταση.

Οι μαθητές δικαιούνται να διδάσκονται σε ασφαλή κτίρια, υπό συνθήκες που δεν θα διακόπτουν την κανονικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, συμμετέχοντας παράλληλα σε εκπαιδευτικά προγράμματα μέσω της προώθησης της συνέργειας σχολείων, γονέων και Δήμων, για την υλοποίησης σχετικών σχεδίων δράσεων.

Σύγχρονη εκπαίδευση σημαίνει προσβάσιμη ψηφιακή εκπαίδευση και ασφάλεια και αυτά οφείλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας.

Καλή και παραγωγική σχολική χρονιά!

 

Νίκος Γκόντας,

Υποψήφιος Δήμαρχος

«Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία»