“Ο Λυγμός των σκυλιών” από το Θέατρο Actina

Το Θέατρο Actina πιστό στο καλοκαιρινό του ραντεβού με το κοινό της πόλης, βγαίνει στην αυλή για 3η συνεχή χρονιά. “Ο Λυγμός των σκυλιών” του Γιάννη Παπάζογλου σε σκηνοθεσία Αθηνάς Τσικνιά στην αυλή του Arte Povera (εντός του Κάστρου) για 6 μοναδικές παραστάσεις. Ερμηνεύουν ο Παναγιώτης Γεωργούλας, η Άννα Παπανικολάου και η Αθηνά Τσικνιά. Τα visual effects δημιούργησε ο Κωστής Εμμανουηλίδης. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 18, 19, 25, 26 Ιουνίου και 2, 3 Ιουλίου στις 21:15’. Κρατήσεις θέσεων στα τηλ 6974865401 / 6972339675.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ζευγάρι απομονωμένο στην εξοχή. Εκείνος πεζογράφος. Σε δημιουργική κρίση. Κάποτε φέρελπις. Στην πορεία εμπορευματοποίησε τη γραφή του. Κατέληξε ευπώλητος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Εκείνη κριτικός λογοτεχνίας. Συχνά πικρόχολη και επιθετική. Ακόμα κι εναντίον του. Ο γάμος έχει κλονιστεί. Η βεράντα μετατρέπεται σε ρινγκ. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Κύρια αιτία η φυγή της κόρης. Ως αντίδραση στη μικροαστικοποίησή τους εκείνη γίνεται φωτορεπόρτερ ακτιβίστρια. Και ξαφνικά εισβάλλει στην βεράντα τους μια πρόσφυγας. H εξέλιξη καταιγιστική.

 

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΔΟΣ

Πρόκειται για ένα κείμενο ρεαλισμού, ιδιαίτερο, δυνατό, με σύγχρονη γραφή, πολλές αναγνώσεις και με αρκετά στοιχεία υπερρεαλιστικά. Τα θέματα που ο συγγραφέας θίγει, θέματα επίκαιρα που μας ταλανίζουν όπως το κύμα των προσφύγων, πόλεμοι που μαίνονται γύρω μας και μέσα μας, μια κοινωνία αλλοτριωμένη, άνθρωποι που παλεύουν με τους φόβους τους, τις ενοχές τους, να κρατηθούν από κάτι, σχέσεις που καταρρέουν, η κοινωνία που καταρρέει,  ένα δυστοπικό περιβάλλον, η εξουσία που καταλύει κάθε τι ανθρώπινο που πάει να γεννηθεί, οι μνήμες που ανατροφοδοτούν το παρόν και μπλέκονται όλα μαζί, δημιουργούν το εφαλτήριο για μια παράσταση που μιλά κατευθείαν στον σημερινό θεατή. Χτίζοντας ένα ερμηνευτικό σύμπαν που αποτελείται από τρεις χαρακτήρες οι οποίοι κουβαλάνε ο καθένας το δικό του πολιτισμό, καθώς και ένα σκηνικό περιβάλλον με την χρήση σύγχρονων μέσων, visual effects, αγκαλιάζοντας το μουσικά, δημιουργήσαμε μια πολυδιάστατη παράσταση που μας μεταφέρει απο το ρεαλιστικό στο υπερρεαλιστικό και αντίστροφα, όπως αντίστοιχα και σε μια πορεία προς τον εσώτερο κόσμο μας, όπως των ηρώων μας.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Αθηνά Τσικνιά

Ερμηνεύουν: Παναγιώτης Γεωργούλας, Άννα Παπανικολάου, Αθηνά Τσικνιά

Visual effects, promo video, photos, poster: Κωστής Εμμανουηλίδης

Επιμέλεια κίνησης: Ελεονώρα Ηλία

Βοηθός σκηνοθέτη: Απόστολος Τζίμας

Επιμέλεια σκηνικού: Δέσποινα Ναυρόζογλου

Επιμέλεια μουσικής, κοστουμιών: Αθηνά Τσικνιά

Κατασκευές σκηνικού: Άκης Μάστακας

Χειρισμός κονσόλας φωτισμού/ήχου/visuals: Δάφνη Πουρναρά

Φωνή εκφωνητή: Γιώργος Τσαντίκος

Μακιγιάζ: Μαίρη Κασιούμη

Παραγωγή: Θέατρο Actina

Εκτέλεση παραγωγής: Αθηνά Τσικνιά

 

INFO

Παραστάσεις: 18, 19, 25, 26 Ιουνίου και 2, 3 Ιουλίου 2024

Τοποθεσία: Arte Povera εντός του Κάστρου (Παλαιολόγου 66)

Έναρξη: 21:15’

Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος 10€, μειωμένο 7€ (ΑΜΕΑ, Φοιτητικά, Άνω των 65)

Κρατήσεις: 6974865401 / 6972339675