“Ο Λυγμός των σκυλιών” σε πανελλήνια πρώτη στο Θέατρο Actina στις 13 Απρίλη

“Ο Λυγμός των σκυλιών” του Γιάννη Παπάζογλου ανεβαίνει σε πανελλήνια πρώτη στο Θέατρο Actina στις 13 Απρίλη . Η Αθηνά Τσικνιά στην σκηνοθεσία και ο Κωστής Εμμανουηλίδης στα visual effects. Ερμηνεύουν ο Παναγιώτης Γεωργούλας, η Άννα Παπανικολάου και η Αθηνά Τσικνιά.  Η παράσταση θα παίζεται όλα τα σαββατοκύριακα του Απριλίου 13,14,20,21,27,28 καθώς και το πρώτο τριήμερο του Μαΐου μετά το Πάσχα 10,11 και 12 Μάη. Η ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ζευγάρι απομονωμένο στην εξοχή. Εκείνος πεζογράφος. Σε δημιουργική κρίση. Κάποτε φέρελπις. Στην πορεία εμπορευματοποίησε τη γραφή του. Κατέληξε ευπώλητος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Εκείνη κριτικός λογοτεχνίας. Συχνά πικρόχολη και επιθετική. Ακόμα κι εναντίον του. Ο γάμος έχει κλονιστεί. Η βεράντα μετατρέπεται σε ρινγκ. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Κύρια αιτία η φυγή της κόρης. Ως αντίδραση στη μικροαστικοποίησή τους.

 

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΔΟΣ

Πρόκειται για ένα κείμενο ρεαλισμού, ιδιαίτερο, δυνατό, με σύγχρονη γραφή, πολλές αναγνώσεις και με αρκετά στοιχεία υπερρεαλιστικά. Τα θέματα που ο συγγραφέας θίγει, θέματα επίκαιρα που μας ταλανίζουν όπως το κύμα των προσφύγων, πόλεμοι που μαίνονται γύρω μας και μέσα μας, μια κοινωνία αλλοτριωμένη, άνθρωποι που παλεύουν με τους φόβους τους, τις ενοχές τους, να κρατηθούν από κάτι, σχέσεις που καταρρέουν, η κοινωνία που καταρρέει,  ένα δυστοπικό περιβάλλον, η εξουσία που καταλύει κάθε τι ανθρώπινο που πάει να γεννηθεί, οι μνήμες που ανατροφοδοτούν το παρόν και μπλέκονται όλα μαζί, δημιουργούν το εφαλτήριο για μια παράσταση που μιλά κατευθείαν στον σημερινό θεατή. Χτίζοντας ένα ερμηνευτικό σύμπαν που αποτελείται από τρεις χαρακτήρες οι οποίοι κουβαλάνε ο καθένας το δικό του πολιτισμό, καθώς και ένα σκηνικό περιβάλλον με την χρήση σύγχρονων μέσων, visual effects, αγκαλιάζοντας το μουσικά, δημιουργήσαμε μια πολυδιάστατη παράσταση που μας μεταφέρει απο το ρεαλιστικό στο υπερρεαλιστικό και αντίστροφα, όπως αντίστοιχα και σε μια πορεία προς τον εσώτερο κόσμο μας, όπως των ηρώων μας.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Αθηνά Τσικνιά

 

Ερμηνεύουν: Παναγιώτης Γεωργούλας, Άννα Παπανικολάου, Αθηνά Τσικνιά

 

Visual effects, promo video, photos, poster: Κωστής Εμμανουηλίδης

Επιμέλεια κίνησης: Ελεονώρα Ηλία

Βοηθός σκηνοθέτη: Απόστολος Τζίμας

Επιμέλεια σκηνικού: Δέσποινα Ναυρόζογλου

Επιμέλεια μουσικής, κοστουμιών: Αθηνά Τσικνιά

Κατασκευές σκηνικού: Άκης Μάστακας

Χειρισμός κονσόλας φωτισμού/ήχου/visuals: Δάφνη Πουρναρά

Διδασκαλία τραγουδιού: Ηλέκτρα Κρανά

Φωνή εκφωνητή: Γιώργος Τσαντίκος

Μακιγιάζ: Μαίρη Κασιούμη

Παραγωγή: Θέατρο Actina

Εκτέλεση παραγωγής: Αθηνά Τσικνιά

 

Πρεμιέρα: 13 Απρίλη 2024

Παραστάσεις: 13,14, 20, 21, 27, 28 Απρίλη  & 10, 11,12 Μαΐου 2024

Έναρξη: 21:00

Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος 13€, μειωμένο 10€ (ΑΜΕΑ, Φοιτητικά, Άνω των 65)

Κρατήσεις: 6974865401 / 6972339675

Προπώληση εισιτηρίων: Θέατρο Actina, Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, more.com

https://www.more.com/theater/o-lygmos-ton-skylion-tou-gianni-papazoglou