Ο Σύλλογος εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την Πρωτομαγιά

Οι αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο το 1886, διεκδικώντας «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση, 8 ώρες ύπνο» αλλά και των μεταγενέστερων σε όλο τον κόσμο πέτυχαν με θυσίες το δικαίωμα στην εργασία, την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική ασφάλιση, την προστασία της μητρότητας, την κανονική άδεια και την πρόσβαση σε βασικά κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού.

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά και εν μέσω της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνει όλος ο κόσμος λόγω της πανδημίας αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος του δημόσιου χαρακτήρα του κράτους  ειδικά στους τομείς της υγείας, της καθαριότητας, της παιδείας, τομείς που στοχοποιήθηκαν και συρρικνώθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Εκφράζουμε τη στήριξή και διεκδικούμε την ενίσχυση του Δημοσίου ως τη μόνη επιλογή ασφάλειας και προοπτικής για την κοινωνία. Εναντιωνόμαστε σε κάθε ελαστική εργασία και σε κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων μας και του ήδη μειωμένου μισθού μας.

Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι και αυτή την κρίση.

Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά συμμετέχοντας σε συμβολική κατάθεση στεφάνου στο Μνημείου Ηρώων Πολυτεχνείου στα Ιωάννινα τηρουμένων όλων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ