Όλγα Γεροβασίλη: «Η χώρα έχει ανάγκη την ασφάλεια και τη συνέχεια του Κράτους και όχι την κομματικοποίηση του Κράτους, με τιμωρητική αξιολόγηση και κομματικούς διορισμούς»

Για τη συνέχεια του κομματικού κράτους και την επαναφορά της τιμωρητικής αξιολόγησης από την Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για το σύστημα στοχοθεσίας και αξιολόγησης στο Δημόσιο.

Όπως επεσήμανε η κα Γεροβασίλη η λογική του νομοσχεδίου μας γυρνά στο 2014, όταν ο κος Μητσοτάκης, Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τότε, εφήρμοσε το σύστημα των ποσοστώσεων, που οδηγούσε στη διαθεσιμότητα και στις οριζόντιες απολύσεις στο Δημόσιο. Στην ίδια λογική, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι υστερούν/πρέπει να βελτιωθούν σε τρεις δεξιότητες. Υποχρεωτικά και εκ των προτέρων. Ακριβώς επειδή αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους αδιακρίτως, χωρίς αξιολόγηση είναι τιμωρητικό το σύστημα, ανέφερε η κα Γεροβασίλη.

Καλωσορίζουμε βέβαια, συνέχισε η κα Γεροβασίλη, ότι η Νέα Δημοκρατία έστω και τώρα αναγνώρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαθίδρυσε την –μη τιμωρητική, ηλεκτρονική- αξιολόγηση στο Δημόσιο που εφαρμόζεται και σήμερα, θυμίζοντας την «τροπολογία Γεροβασίλη». Όμως κατασυκοφαντήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρόνια των Μνημονίων από τη Νέα Δημοκρατία με κίνδυνο να μην κλείσει η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς.

Επίκαιρες επερωτήσεις στη Βουλή για το αν φαίνονται στο σύστημα απογραφής οι συμβασιούχοι στο προσφυγικό και τις έκτακτες ανάγκες και αν όχι να απολυθούν. Συμβασιούχοι που από 100.000 επί ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα είναι 150.000 κι ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει σπάσει ρεκόρ δεκαετίας στους μετακλητούς (από 1.700 επί ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα οι μετακλητοί είναι 3.245 με κόστος 70 εκατομμύρια / έτος). Προκηρύξεις για Διοικητικούς Γραμματείς που η Νέα Δημοκρατία απλά ακύρωσε μετά τις εκλογές κάνοντας και πάλι κομματικούς διορισμούς.

Ακόμη, 5.000 πυροσβέστες που πίεζε η ΝΔ να απολυθούν αντί να μονιμοποιηθούν. Με «τροπολογία Γεροβασίλη» παρέμειναν κι αυτοί και υπηρετούν σήμερα στην Πυροσβεστική (για την οποία τόσο κόπτεται η Κυβέρνηση…)

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ν. 4369/2016 στόχευσε στην αποκομματικοποίηση του Κράτους και πραγματοποίησε τομές: π.χ. ενιαίο σύστημα κινητικότητας, ηλεκτρονική αξιολόγηση, ψηφιακό οργανόγραμμα του Δημοσίου. Αντίθετα, εδώ και 3 χρόνια η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κάνει κρίσεις στο δημόσιο και πορεύεται με αναθέσεις προϊσταμένων. Και βέβαια απευθείας αναθέσεις στις προμήθειες του Δημοσίου.