Όλγα Γεροβασίλη: “Προειδοποιούν οι ΗΠΑ για αποβολή της Ελλάδας από το πρόγραμμα απαλλαγής από ταξιδιωτική θεώρηση (visa) με ευθύνη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη”

Παρά τις κυβερνητικές τυμπανοκρουσίες, κατά την επίσκεψη στην Ελλάδα του Αμερικανού ΥπΕξ, κου Α.Μπλίνκεν, μόλις χθες έγινε γνωστό ότι οι ΗΠΑ θα επανεξετάσουν τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης εισόδου για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ (visa waiver) καθώς η ελληνική Κυβέρνηση απέτυχε να εκδώσει τις νέες ασφαλείς ταυτότητες, παρά τις διεθνείς υποχρεώσεις της.

Ακόμη, όμως και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Χώρα είναι έκθετη με ευθύνη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, αφού σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (Ε.Ε.) 2019/1157 οι νέες ασφαλείς ταυτότητες θα έπρεπε να εκδίδονται ήδη από το 2021.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, ματαιώθηκε αναιτιολόγητα από τη ΝΔ δέκα μέρες μετά τις εκλογές και επαναπροκηρύχθηκε με φωτογραφικούς όρους, εκτινάσσοντας το κόστος σε πάνω από 515 εκατομμύρια, για να ματαιωθεί εκ νέου από τη ΝΔ και τον Υπουργό Θεοδωρικάκο και μάλιστα την πλέον ύποπτη περίοδο, δηλαδή όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των παράνομων κυβερνητικών Yποκλοπών, τον Σεπτέμβριο του 2022.

Κι ενώ η Κυβέρνηση και οι απανταχού πρόθυμοι διατρανώνουν ότι η Χώρα, δήθεν, διανύει την περίοδο των καλύτερων σχέσεων που είχε ποτέ με τις ΗΠΑ, οι ίδιες οι ΗΠΑ προειδοποιούν για αποβολή της Ελλάδας από το πρόγραμμα «visa waiver», καθώς η Χώρα δεν διαθέτει έγγραφα ασφαλείας, κυκλώματα εξασφαλίζουν ελληνικές ταυτότητες στους διεθνείς κακοποιούς, γίνονται ύποπτες ελληνοποιήσεις – «τιμητικές πολιτογραφήσεις», όπως αυτή του διεθνώς καταζητούμενου, Γιασάμ Αγιαβέφε αλλά και συνεχίζονται οι αδιαφανείς διαδικασίες για τις golden visas.

Με άλλα λόγια η Ελλάδα δεν είναι μια ασφαλής Χώρα.

Άλλωστε, όταν το 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ και επί θητείας μου υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεργασίας με τις ΗΠΑ, εξασφαλίζοντας τη θεώρηση visa κάθε δύο χρόνια (αντί για ένα), αυτό που είχαν αναγνωρίσει οι ΗΠΑ, δια στόματος του Αμερικανού Πρέσβη, ήταν ακριβώς η πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά και στην προστασία των συνόρων. Πρόοδο που η Νέα Δημοκρατία θέτει εκ ποδών, λόγω της αποτυχίας της να ανταποκριθεί και στις διεθνείς υποχρεώσεις της Χώρας.

Τί κάνει τώρα η Κυβέρνηση;

Ψάχνει … «πατέντες» με ταυτότητες στο κινητό, ως άλλα πιστοποιητικά εμβολιασμού στο gov.gr wallet και ο κος Πιερρακάκης διαβουλεύεται ακόμη με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για να μην παραβιάζει το κράτος τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών, μέχρι να επαναπροκηρυχθεί τελικά (μετά τις εκλογές εκ νέου!) ο διαγωνισμός για τις νέες ασφαλείς ταυτότητες.

Τέτοια επιτυχία με υπογραφή ΝΔ!

Η επόμενη προοδευτική Κυβέρνηση, λοιπόν, κλείνοντας την αποτυχημένη δεξιά παρένθεση στη διακυβέρνηση της Χώρας, θα κληθεί να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε.