Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το “Ταξίδι Εξοικείωσης” στην Άρτα δημοσιογράφων ειδικού Γαστρονομικού τύπου

Άλλη μία δράση εξωστρέφειας και προβολής της Άρτας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία τις προηγούμενες ημέρες. Πρόκειται για το Press trip δημοσιογράφων από έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, που εξειδικεύονται στη γαστρονομία.

Στο ταξίδι που διοργανώθηκε από το Δήμο Αρταίων από τις 15 έως 19 Σεπτεμβρίου, συμμετείχαν δημοσιογράφοι από τα greekgastronomyguide.gr, OLIVE, Πρώτο Θέμα, Αθηνόραμα, Καθημερινή, Ύπαιθρος Χώρα.

Το πρόγραμμα περιήγησης περιλάμβανε επισκέψεις και γνωριμία με επιχειρηματίες της περιοχής, σε μία προσπάθεια να παρουσιαστεί ο πρωτογενής τομέας και να προβληθεί η δυναμική της περιοχής μας σε αυτόν τον τομέα.

Παράλληλα οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να δουν τις ομορφιές του τόπου μας, καθώς περιηγήθηκαν στην πόλη και τα βυζαντινά της μνημεία, στην Κορωνησία, στη λιμνοθάλασσα Λογαρού και στα γραφικά ορεινά χωριά της Άρτας.

Τέλος, οι καλεσμένοι γεύτηκαν παραδοσιακές και μη συνταγές με βάση τα τοπικά μας προϊόντα, από χέλι στα κάρβουνα και χαβιάρι Άρτας, μέχρι την περίφημη γάμπαρη Αμβρακικού και τις διάσημες πίτες και τα ψητά κρέατα.

Κατά κοινή ομολογία των δημοσιογράφων, οι τρεις μέρες ήταν πολύ λίγες για να μπορέσουν να δουν και να γευτούν όλα όσα θα ήθελαν. Ωστόσο κατέγραψαν μια περιοχή με εξαιρετικές πρώτες ύλες, η οποία θα μπορούσε – μέσα από συντονισμένες προσπάθειες – να γίνει ένας δημοφιλής γαστρονομικός προορισμός, τόσο για τον Έλληνα όσο και για τον ξένο επισκέπτη.