Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή Δήμου Πωγωνίου

Όρκο πίστης στην Πατρίδα και υπακοής στο Σύνταγμα και τους Νόμους έδωσαν χθες Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων των Δημοτικών Ενοτήτων.

Η τελετή ορκωμοσίας τελέστηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου σε ευχάριστο κλίμα, γεμάτο αισιοδοξία για τη νέα θητεία που ξεκινάει την 1η Ιανουαρίου 2024.

Την τελετή πραγματοποίησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Χρυσόστομο Τραϊκάπης που μετά το πέρας του τελετουργικού ευχήθηκε καλή και παραγωγική θητεία.

Ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης έκανε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες και υπογράμμισε ότι ανοίγεται μπροστά μία πενταετία με πολλές προκλήσεις και δυσκολίες. Παράλληλα καλωσόρισε παλιούς και νέους εκλεγμένους στη μεγάλη οικογένεια του Δήμου Πωγωνίου.

«Η νέα θητεία έρχεται με πολλές προκλήσεις. Η μείωση των πόρων και η απόδοση περισσότερων αρμοδιοτήτων είναι μερικά μόνο στοιχεία που συνθέτουν το δύσκολο έργο μας. Καλωσορίζω στη μεγάλη οικογένεια του Δήμου Πωγωνίου όλους τους παλιούς και νέους εκλεγμένους και δηλώνω βέβαιος ότι θα υπάρξει συμπόρευση καθώς ο στόχος μας είναι κοινός. Η νέα αποστολή που μας ανατέθηκε από τους δημότες μας καλεί να δράσουμε μακριά από πολιτικές και προσωπικές σκοπιμότητες. Σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς και ζητάμε τη βοήθεια όλων ώστε ο Δήμος μας να είναι ακόμη πιο δυνατός, ακόμη πιο παραγωγικός, ακόμη πιο ανθρώπινος. Εσείς οι δημότες είστε ο πραγματικός μας πλούτος» σημείωσε ο κ. Καψάλης, ευχαριστώντας παράλληλα τους συνεργάτες αλλά και το προσωπικό του Δήμου για την άριστη συνεργασία.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πωγώνι  Τόπος να ζεις» κ. Χρήστος Γκόγκος τόνισε: «Η μακρόχρονη αυτοδιοικητική μας πορεία μας δίδαξε πως όλοι μαζί με σύμπνοια και συνεργασία   μπορούμε να πετύχουμε πολλά που έχει ανάγκη ο Δήμος μας. Θα συναινέσουμε σε όλες εκείνες τις αποφάσεις που θα είναι προς την σωστή κατεύθυνση και θα αντιπαρατεθούμε σε ότι παρεκκλίνει της σωστής πορείας προς την ανάπτυξη. Πάντα με θέσεις και προτάσεις για μια δημιουργική και παραγωγική αντιπολίτευση προς όφελος του Δήμου μας. Βασικός στόχος όλων μας πρέπει να είναι ο σεβασμός, ο απόλυτος σεβασμός στον Δημότη και στην Δημοτική περιουσία, που κατ’ επέκταση είναι και περιουσία όλων μας».

Τη δέσμευσή του να αγωνιστεί για το συμφέρον του τόπου επανέλαβε ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Δημήτριος Ροσιλόβαλης τονίζοντας επίσης ότι με την παράταξη του Δημάρχου αλλά και την αντιπολίτευση υπάρχει χάσμα πολιτικό και ιδεολογικό.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του πρωτοκόλλου ορκωμοσίας και η νέα δημοτική αρχή αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024.

 

Η σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου Δήμου Πωγωνίου

2024 – 2028 έχει ως εξής:

 

Δήμαρχος: Κωνσταντίνος Καψάλης

 

Δημοτικοί Σύμβουλοι

 1. Βίλλης Αριστοτέλης
 2. Βυζούκη Ελπινίκη
 3. Γαλίτσης Νικόλαος
 4. Γιούνης Αναστάσιος
 5. Γκέγκας Κωνσταντίνος
 6. Γκόγκας Σταύρος
 7. Γκόγκος Χρήστος
 8. Δόνος Σταύρος
 9. Κάκος Ευθύμιος
 10. Κουκουλάρης Στυλιανός
 11. Μάνης Γεώργιος
 12. Μεντής Ελευθέριος
 13. Μποντίνης Γρηγόριος
 14. Ντάγκας Θεόδωρος
 15. Ντότης Δημήτριος
 16. Παπασπύρου Ελένη
 17. Ροσιλόβαλης Δημήτριος
 18. Σιούτης Μιχαήλ
 19. Φωτίου Αθανάσιος