Παραίτηση Βασ. Μασσαλά από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ – η επιστολή παραίτησής του

“Οι τελευταίες εξελίξεις με οδηγούν στην απόφαση να παραιτηθώ από την υποψηφιότητα μου σαν υποψήφιος βουλευτής του Κιναλ.

Συμμετείχα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 με την Δημοκρατική συμπαράταξη Πασοκ-Δημαρ, εκλογές που έγιναν με λίστα, στην τελευταία εκλόγιμη θέση. Εκτιμούσα ότι άξιζε η προσπάθεια για την δημιουργία ενός πολιτικού χώρου από την ανανεωτική αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο, από την στιγμή που ο Συριζα κυριάρχησε στην αριστερά και δεν επέτρεπε την διατήρηση ενός πιο αριστερού πολιτικού χώρου, που θα περιλάμβανε την ανανεωτική αριστερά και την αριστερή σοσιαλδημοκρατία.

Για τον ίδιο λόγο συμμετείχα ενεργά στην εκλογή από την βάση του αρχηγού του χώρου, υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη, που θεωρούσα ότι μπορούσε να δώσει νέα πνοή στο εγχείρημα και να συσπειρώσει περισσότερο και πιο νέο κόσμο, πέρα από το παλιό Πασοκ. Παρότι διαφώνησα με τον τρόπο που έγινε το συνέδριο και η συγκρότηση, με μη εκλογή, των οργάνων, παρέμεινα στον χώρο προσπαθώντας και παλεύοντας την άποψή μου, που βέβαια ήταν και άποψη της Δημαρ.

Η άποψή μου ήταν, και είναι, ότι, πρέπει να δημιουργηθεί ένα πολιτικό κόμμα, που θα ονομαζόταν Δημοκρατικό κόμμα, θα ήταν ανοιχτό, πολυτασικό, με θεσμοθετημένες καταστατικά τις διάφορες τάσεις, όπως λειτουργούσαν παλιά στον Συνασπισμό. Η άποψη όμως της ηγεσίας του Κινάλ, και μάλιστα της προέδρου, της κυρίας Φώφης Γεννηματά, είναι ότι το κόμμα πρέπει να είναι πιο συγκεντρωτικό, πιο μονολιθικό, και μάλιστα αποφάσισε την διαγραφή του Προέδρου της Δημαρ πριν ακόμη καν ψηφίσει.

Η στάση του Θανάση Θεοχαρόπουλου δεν είναι προσωπική αλλά απόφαση των οργάνων της Δημαρ. Για την Δημαρ η συμφωνία των Πρεσπών είναι μείζον εθνικό θέμα και δεν μπορεί να μπει σε καμιά μορφή κομματικής πειθαρχίας. Αν η κυρία Γεννηματά θέλει να αναστήσει το παλιό Πασοκ δεν θα μας βρει συνοδοιπόρους της.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μου, που στάθηκαν δίπλα μου, από την πρώτη στιγμή, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, και να τους δηλώσω ότι θα συνεχίσω να είμαι παρών στους αγώνες για την προοδευτική διακυβέρνηση της Χώρας μας. Τέλος στους συνυποψήφιους μου να ευχηθώ καλόν αγώνα, έστω και αν βρεθούμε σε αντίπαλους χώρους, ελπίζοντας πάντα ότι στο μέλλον θα ξαναδώσουμε αγώνες μαζί.

Βασίλης Μασσαλάς μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημαρ.”