Παρουσία του Δήμου στο ετήσιο Συνέδριο CLIMATE-NEUTRAL AND SMART CITIES CONFERENCE 2023, για την Ευρωπαϊκή Αποστολή “100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις”

Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, το διήμερο 26 & 27 Ιουνίου, το ετήσιο Συνέδριο CLIMATE-NEUTRAL AND SMART CITIES CONFERENCE 2023, που αφορά την Ευρωπαϊκή Αποστολή “100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις”.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την κοινοπραξία NetZeroCities, που αποτελεί τον επίσημο Φορέα της Ευρωπαϊκής Αποστολής. Συμμετείχαν εκπρόσωποι των 112 πιλοτικών πόλεων που έχουν επιλεγεί, τεχνικοί σύμβουλοι της NetZeroCities, τα μέλη του Mission Board, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Ο Δήμος Ιωαννιτών εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Έργων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γεώργιο Αρλέτο, την Ειδική Σύμβουλο του Δημάρχου Κατερίνα Βίνη τον Προϊστάμενο του Τμήματος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Βασίλη Φλούδα και μέλη των υπηρεσιών του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, αναλύθηκαν οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν από τις πόλεις για την επίτευξη του στόχου τις κλιματικής ουδετερότητας, καθώς και η σπουδαιότητα της συνεργασίας μεταξύ των πόλεων της Αποστολής.

Η παρουσία του Δήμου Ιωαννιτών κρίθηκε ιδιαίτερα σημαντική, καθώς παρουσίασε τις στοχευμένες παρεμβάσεις, που θα απαιτηθούν σχετικά με τη θεσμοθέτηση των απαιτούμενων αλλαγών σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης που θα οδηγήσουν στην επιτυχία των στόχων της Ευρωπαϊκής Αποστολής. Ενώ τα μέλη συναντήθηκαν και συνομίλησαν και με τον Διευθυντή της Αποστολής κ. Patrick Child.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου επισκέφθηκε το Ευρωκοινοβούλιο και συναντήθηκε με την Ευρωβουλευτή Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, με την οποία είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την πορεία της πόλης μας ως πόλης πιλότου που συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Αποστολή.

#Ioannina2030, #MissionCities, #EUMissions, #missioninprogress