Παύεται από τα καθήκοντά του ο αντιδήμαρχος Ζίτσας

Παύεται από τα καθήκοντά του ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ζίτσας μετά το πρόσφατο πρωτοφανές περιστατικό με τον τραυματισμό ζώου. Μάλιστα την άμεση παύση αλλά και πειθαρχική δίωξή του ζήτησε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης.

Την παύση του ανακοίνωσε ο Δήμος Ζίτσας με μία ανακοίνωση που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι για το περιστατικό θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
“Σεβόμενοι την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης κάναμε υπομονή και περιμέναμε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Δεν σχολιάσαμε και δεν προβήκαμε σε καμία δήλωση, διότι είμαστε οι τελευταίοι που θα δείξουμε ασέβεια στους θεσμούς της χώρας.
Αποδεικνύοντας έμπρακτα τα λεγόμενά μας από σήμερα παύουμε από τα καθήκοντα του τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έως να αποφανθεί η δικαιοσύνη για να μη θεωρηθεί από κανένα ότι αυτή η θέση ευθύνης θα χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε.
Σε ένα Δήμο, όπως είναι ο δικός μας φύση και θέση κτηνοτροφικός και πτηνοτροφικός, θεωρούμε απαράδεκτες και καταδικαστέες συμπεριφορές εναντίον οποιουδήποτε ζώου. Όποιος προσπάθησε να επενδύσει πολιτικά υποκαθιστώντας τους θεσμούς τον αφήνουμε στην κρίση των δημοτών”.
Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος άνδρας αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.