Πορτοκαλόπιτα με λευκή σοκολάτα – Διαφορετική και πολύ νόστιμη

Φτιάξτε πορτοκαλόπιτα με λευκή σοκολάτα. Είναι μυρωδάτη, νόστιμη και κυρίως εύκολη.

Πάρτε φρέσκα πορτοκάλια, λίγο αλεύρι και φυσικά λευκή σοκολάτα και φτιάξτε την γευστική πορτοκαλόπιτα που έχετε δοκιμάσει.

Υλικά

180 γρ. λευκή σοκολάτα, σε κομμάτια

125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 αυγά

155 γρ. (3/4 φλιτζάνι) ζάχαρη

 80 ml (1/3 φλιτζάνι) χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα από πορτοκάλι

100 γρ. (2/3 φλιτζάνι) απλό αλεύρι

75 γρ. (1/2 φλιτζάνι) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το dressing

80g (1/2 φλιτζάνι) ζάχαρη άχνη

1 1/2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι (χοντροκομμένο)

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170C . Βουτυρώνετε μια τετράγωνη φόρμα και την αφήνετε στο πλάι ( μπορείτε να χρησιμοποιείσετε και αντικολλητικό χαρτί για να  ξεφορμάρετε το γλυκό πιο εύκολα). Λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρι, ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε με χτυπητήρι τα αυγά και τη ζάχαρη και αφού διαλυθεί ( η ζάχαρη) προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Στη συνέχεια, προσθέτετε το μείγμα λευκής σοκολάτας και ανακατεύετε. Κοσκινίζετε μαζί τα δύο ειδών αλεύρια και τα ρίχνετε στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας απαλά. Ρίχνετε το γλυκό στη φόρμα και ψήνετε για 30 λεπτά ή έως ότου δείτε ότι έχει ψηθεί. Το αφήνετε να κρυώσει πριν το βγάλετε από τη φόρμα.

Για να φτιάξετε την καραμελωμένη φλούδα πορτοκαλιού, χτυπάτε τη ζάχαρη άχνη με το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πολύ καλά. Το απλώνετε πάνω στην καθαρισμένη φέτα πορτοκαλιού και την αφήνετε να στεγνώσει.Διακοσμείτε το γλυκό σας και σερβίρετε.

 

MothersBlog.gr

Πηγή:http://www.taste.com.au