“Γιάννενα Τώρα” – απαντούν στον κ. Κυριαζή

Η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα» εκφράζει την έκπληξή της για την ανάρτηση του πρώην Δημοτικού Συμβούλου της κ. Κώστα Κυριαζή σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με την οποία κατηγορεί με ανακριβή στοιχεία την Παράταξη και ανακοινώνει την αποχώρησή του. Προς αποκατάσταση της αλήθειας θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη και τους φίλους της Παράταξης για τα εξής:

1) Στην τελευταία Γ.Σ. η Παράταξη ομόφωνα τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής και κατ’ επέκταση υπέρ των συνεργασιών των Δημοτικών Παρατάξεων.
2) Ο Νόμος προβλέπει σύμπραξη Δημοτικών Παρατάξεων εντός του Δημοτικού Συμβουλίου για την εύρυθμη διοίκηση του Δήμου και όχι και εκτός αυτού. Οι Παρατάξεις εξακολουθούν να υφίστανται και να λειτουργούν ανεξάρτητα.
3) Η απόφαση για σύμπραξη με τις Παρατάξεις «Γιάννενα – Νέα Εποχή» και «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» ελήφθη από τη Γραμματεία της Παράταξης ομόφωνα. Η απόφαση αυτή έγινε γνωστή στους υποψήφιους της Παράταξης πριν την υπογραφή του πρακτικού σύμπραξης και δεν εκφράσθηκε αντίρρηση από κανέναν. Άλλωστε, σύγκλιση Γ.Σ. μέσα στον Αύγουστο ήταν πρακτικά αδύνατη δεδομένου ότι η τροπολογία αυτή ψηφίστηκε αρχές Αυγούστου. Ως εκ τούτου, η έκφραση του κ. Κυριαζή περί μη δημοκρατικής νομιμοποίησης είναι τουλάχιστον ατυχής.
4) Η Γενική Συνέλευση έχει ορισθεί για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου όπου φυσικά θα γίνει συζήτηση και για το εκλογικό αποτέλεσμα και το κάθε μέλος θα μπορεί να ασκήσει την κριτική του. Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Κυριαζής ότι η Παράταξη στην οποία συμμετείχε μέχρι χθες τήρησε όλα αυτά τα χρόνια τις δημοκρατικές διαδικασίες του καταστατικού της άψογα.
5) Τέλος, διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι υπήρχε προεκλογική πρόσκληση συγχώνευσης με την παράταξη «Γιάννενα – Νέα Εποχή», όπως ισχυρίζεται ο κ. Κυριαζής. Η Παράταξη «Γιάννενα Τώρα» θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την εφαρμογή των προγραμματικών συγκλίσεων με τις άλλες Παρατάξεις έτσι ώστε να γίνουν τα Γιάννενά μας η πόλη που μας αξίζει.

Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα» 6/9/2019