Σε περιοδεία η ξεκαρδιστική παράσταση “Εγώ είμαι το θείο βρέφος”

Το Θέατρο Actina με μεγάλη χαρά και προσδοκία ανακοινώνει δύο παραστάσεις τις οποίες θα πραγματοποιήσει σε δύο σημαντικούς σταθμούς και ιδιαίτερους τόπους. Η ξεκαρδιστική περιπέτεια “Εγώ είμαι το θείο βρέφος” του Γιάννη Καλαβριανού σε σκηνοθεσία Αθηνάς Τσικνιά, έπειτα από τον πρώτο κύκλο που πραγματοποιήθηκε μέσα στον Ιούλιο με μεγάλη επιτυχία στην αυλή του Arte Povera στη πόλη των Ιωαννίνων, θα ανοίξει τα φτερά της και εκτός Ιωαννίνων.

Θα παρουσιαστεί την Παρασκευή  25 Αυγούστου στο Κάστρο της Βόνιτσας σε συδιοργάνωση του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας Λευκάδας και το Σάββατο 26 Αυγούστου στο αρχαίο θέατρο Μακύνειας διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακύνειας σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και την υποστήριξη του Δήμου Ναυπακτίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και στους δύο χώρους.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Βηθλεέμ. Έτος Μηδέν. Σε μια σπηλιά γεννιέται το Θείο Βρέφος! Σε μια παραδιπλανή σπηλιά γεννιέται ο μικρός Αντώνης. Κι από κει ξεκινούν τα μπερδέματα… Ο Αντωνάκης πιστεύει πως είναι το Θείο Βρέφος και μάταια οι μάγοι με τα δώρα, οι γονείς του, μα πάνω απ΄όλα ο φύλακας Άγγελος του, προσπαθούν να του αλλάξουν μυαλά. Να του αποδείξουν πως ένα είναι το Θείο Βρέφος κι όχι εκείνος! Ο Αντώνης όμως δεν το βάζει κάτω! Μεγαλώνοντας αντιγράφει τη δράση του Χριστού, προσπαθεί να διδάξει, να βρει μαθητές να κάνει θαύματα, μπλέκοντας ολοένα και σε περισσότερες περιπέτειες!

Συντελεστές

Συγγραφέας: Γιάννης Καλαβριανός

Σκηνοθεσία: Αθηνά Τσικνιά

Ερμηνεύουν: Δωρίτα Γούντζα, Άννα Παπανικολάου, Απόστολος Τζίμας, Παναγιώτης Χονδροματίδης