Σεμινάριο χορού και Αυτοσχεδιασμού

Η Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών (Αγίας Μαρίνας 55) διοργανώνει διήμερο σεμινάριο Τεχνικής Σύγχρονου Χορού και Αυτοσχεδιασμού με την Εμμανουέλα Δολιανίτη, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 και ώρες 16:00-18:00 και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 και ώρες 11:00-13:00 (μεσαίο και προχωρημένο επίπεδο).

Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στα 35€.

Πληροφορίες:2651073657 / 6937412838, [email protected]

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη.

Το πρώτο μέρος του σεμιναρίου εστιάζει στην τεχνική του σύγχρονου χορού. Θα ζεστάνουμε το σώμα με απλές κινητικές οδηγίες και παράλληλα θα χτίσουμε την έννοια της ομάδας και της συλλογικότητας. Στη συνέχεια θα δουλέψουμε φράσεις με ιδιαίτερη έμφαση στο floorwork, την αναπνοή, τη ροή της κίνησης και μέσα από την πολυπλοκότητά τους θα εμβαθύνουμε σε διαφορετικές ποιότητες και δυναμικές.

Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στον αυτοσχεδιασμό και την πρακτική του instant composition. Η πρακτική του αυτοσχεδιασμού θα βοηθήσει να απελευθερωθεί η φαντασία αξιοποιώντας στο έπακρο τις τεχνικές δυνατότητές μας. Έχοντας αφομοιώσει την έννοια της ομαδικής συνειδητότητας μέσα από το χορογραφημένο υλικό του πρώτου μέρους, θα περάσουμε στην ελεύθερη έκφραση και τη δημιουργία μικρών συνθέσεων στο εδώ και το τώρα!

Η Εμμανουέλα Δολιανίτη είναι χορεύτρια και χορογράφος με έδρα το Βερολίνο. Κατάγεται από την Κέρκυρα και είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα, όπως και του τμήματος Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με σπουδές Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών, Ψυχολογίας.

Ως ερμηνεύτρια, συμμετείχε σε πολλά έργα χορού και θεάτρου με τους Sasha Waltz & Guests, Constanza Macras/Dorkypark, Romeo Castellucci, Greta Granderath & Regina Rossi, Lisi Estaras, Μaria Colusi, Kadir ‘Amigo’ Memis, Στέλλα Ζάννου μεταξύ άλλων.

Υπήρξε ενεργό μέλος του Katakomben e.V, ενός χώρου εκπαίδευσης για τη σκηνή του σύγχρονου τσίρκου στο Βερολίνο, όπου παρέδιδε μαθήματα χορού, μαθαίνοντας παράλληλα διάφορες τεχνικές τσίρκου. Της δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψει με τους Fire Circus Walkea, Spark Fire Dance, Shape Productions, Vola StageArt και τελευταία με την Kirsten Burger σε παραγωγή σύγχρονου τσίρκου.

Ως ηθοποιός, έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες μικρού μήκους, όπως το “Wenn ich tanze, wackelt die Welt” (Όταν χορεύω, η γη τρέμει) του Otto Lazic-Reuschel με σημαντικές διακρίσεις, στην πειραματική ταινία μικρού μήκους “Touch the world” από τον Nima Goudarzi και τέλος σε video-dance με τον Martin Mostert.

Ως χορογράφος, έχει συνεργαστεί με την Asuka J. Riedl για τη δημιουργία του ντουέτου HIMIKO, που περιόδευσε σε φεστιβάλ της Γερμανίας. Με τον Yuya Fujinami δούλεψαν μαζί στο ντουέτο Memini, το οποίο έκανε πρεμιέρα στην Ιαπωνία και έλαβε το βραβείο κοινού για το καλύτερο ντουέτο στο 9o διεθνές φεστιβάλ SoloDuo στην Κολωνία. Η δεύτερη συνεργασία της με το Yuya Fujinami και τη σκηνοθέτιδα Hristina Vasic Tomse οδήγησε στο ντουέτο ETHEREAL σε συμπαραγωγή Constanza Mαcras/Dorkypark και EX-teater.

https://youtu.be/2RTC-dvTJ9E