Σεμινάριο ενημέρωσης σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σεμινάριο ενημέρωσης για τις καλές πρακτικές διαχείρισης περιστατικών εξαφάνισης παιδιών, διοργάνωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών.

Το εν  λόγω σεμινάριο αποτέλεσε τη συνέχεια των συντονισμένων ενεργειών και από κοινού δράσεων που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ο Δήμος Ιωαννιτών, όπως ορίζονται στο Σύμφωνο Συνεργασίας, με το οποίο επισφραγίστηκε η σύμπραξη των δυο πλευρών το Μάρτιο του 2023.

Στην έναρξη των εργασιών παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου ο οποίος εξήρε τη συνεργασία μεταξύ του Χαμόγελου και του Δήμου.

Παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Γιάννα Μαμακή που με το Μητρώο Εθελοντών του Δήμου είχε ανοίξει τη συνεργασία καθώς και οι αντιδήμαρχοι Χριστίνα Κωτσαντή και Γιάννης Αϊβατίδης.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου το οποίο παρακολούθησαν πάνω από 40 στελέχη του Δήμου κι άλλων φορέων, παρουσιάστηκαν τα «εργαλεία» που χρησιμοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπως είναι η γραμμή 116000 (ευρωπαϊκή γραμμή) ο συναγερμός «Amber Alert», αλλά και το «Missing Alert» για το οποίο λειτουργεί την γραμμή 1017, που αφορά σε ενήλικες από 18 έως 60 ετών.