Στενή και άμεση η σχέση της Newpharm Α.Ε. με τους φαρμακοποιούς

Στενή και άμεση είναι σχέση της Newpharm Α.Ε. με τους φαρμακοποιούς και αυτό αποδείχτηκε εμπράκτως, για μία ακόμη φορά, από την επιστημονική ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 7 Ιουνίου στο ξενοδοχείο The Lake.

Η μεγαλύτερη φαρμακαποθήκη και κέντρο διανομής της Βορειοδυτικής Ελλάδας βρίσκεται στην κορυφή εδώ και 25 χρόνια παρέχοντας ποιότητα, αξιοπιστία και συνέπεια στον φαρμακοποιό. Η σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί εμβαθύνει ακόμη περισσότερο μέσα από τη διοργάνωση επιστημονικών παρουσιάσεων που λειτουργούν υποστηρικτικά στον φαρμακοποιό.

Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε ο Γενικός Διευθυντής της Newpharm Α.Ε. κ. Λάνης Χρήστος υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα που έχει για την εταιρεία η άμεση επαφή με τους φαρμακοποιούς και η ενημέρωσή τους για κάθε εξέλιξη στον χώρο των φαρμάκων.

Η Αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Αλεξία Κοντοχρήστου ευχαρίστησε τους φαρμακοποιούς για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία υπογραμμίζοντας ότι η Newpharm Α.Ε. με υπευθυνότητα και συνέπεια συνεχίζει να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας τους φαρμακοποιούς και κατ’ επέκταση τους ασθενείς και πολίτες. «Ο στόχος μας είναι κοινός και δεν είναι άλλος από το να προσφέρουμε βοήθεια και λύση στο πρόβλημα των ασθενών κι όσων χρειάζονται τις υπηρεσίες μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δύο διακεκριμένοι επιστήμονες, οι κ.κ. Γιάννης Γιαννακάκης – Ειδικός Παθολόγος και Κωνσταντίνος Μαλάμος – Χειρουργός Οφθαλμίατρος παρουσίασαν ενδιαφέροντα στοιχεία και έρευνες για την αντιμετώπιση του πόνου, την παχυσαρκία αλλά και την υγεία των ματιών, ενημερώνοντας παράλληλα τους παρευρισκομένους για τις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ομιλία του κ. Γιαννακάκη για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, με τα στοιχεία για την αύξηση της χρόνιας αυτής νόσου να είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά καθώς έχει υψηλό επιπολασμό και κίνδυνο θνησιμότητας, ενώ 1 στα 3 εντεκάχρονα παιδιά στην Ε.Ε. είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα.

Ο Ειδικός Παθολόγος παρουσίασε παράλληλα το Formoline L112 EXTRA, ένα εγκεκριμένο και πιστοποιημένο ιατροτεχνολογικό προϊόν που έχει ψηφιστεί πάνω από 10 φορές προϊόν αδυνατίσματος της χρονιάς από τους Γερμανούς Φαρμακοποιούς κι εξήγησε στους φαρμακοποιούς και παρευρισκομένους τη δράση του που είναι ασφαλής, αποτελεσματική και απροβλημάτιστη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Γιαννακάκης, το Formoline L112 EXTRA βοηθά στην απώλεια βάρους και στη διατήρησή του με υγιεινό και απλό τρόπο. Πρόκειται στην ουσία για έναν φυσικό «δεσμευτής» λιπιδιών σε μορφή δισκίου, που μειώνει τη θερμιδική πρόσληψη από το διατροφικό λίπος κατά δύο τρίτα περίπου. «Η συμμόρφωση εκτιμάται στο 98% σε σχέση με άλλα, παρόμοιας ένδειξης, σκευάσματα που έχουν ποσοστό συμμόρφωσης μόλις 50%. Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι είναι κατάλληλο για διαβητικούς ενώ απουσιάζουν τα έκδοχα συντηρητικών, γλουτένης, λακτόζης, χρωστικών, ζελατίνης και τα ενισχυτικά αρωμάτων» τόνισε.

Σε ό, αφορά την αντιμετώπιση του πόνου, ο κ. Γιαννακάκης υπογράμμισε ότι υπάρχουν φαρμακευτικά σκευάσματα για την άμεση ανακούφιση, παρουσιάζοντας μάλιστα ένα κορυφαίο ΜΗΣΥΦΑ της Bausch + Lomb. «Κανένας δε μπορεί να λειτουργήσει επί πόνου και εδώ έρχεται το συγκεκριμένο ΜΗΣΥΦΑ να δώσει λύση επιτρέποντας στον ασθενή να είναι λειτουργικός» δήλωσε.

Εξίσου σημαντική είναι και η υγεία των ματιών με τον Χειρουργό Οφθαλμίατρο κ. Μαλάμο να εστιάζει, μεταξύ άλλων, στα σοβαρά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η ξηροφθαλμία,  που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην απώλεια της όρασης.

Οι οφθαλμικές σταγόνες της Bausch + Lomb αποτελούν την ιδανική λύση, σύμφωνα με τον κ. Μαλάμο, καθώς ενυδατώνουν και ξεκουράζουν τα μάτια με φυσικό τρόπο, καταπραϋνοντας τα συμπτώματα των κουρασμένων ή ερεθισμένων ματιών, και μειώνοντας την αίσθηση του ξένου σώματος.  «Η όρασή μας είναι από τις πιο σημαντικές αισθήσεις. Στα φαρμακεία προσέρχονται πολλοί ασθενείς που αμελούν να επισκεφθούν τον οφθαλμίατρο όταν εισέρχεται στο μάτι τους κάποιο ξένο σώμα και η δική σας επαγγελματική αντιμετώπιση είναι καθοριστικής σημασίας» κατέληξε.

Για τα προϊόντας της Bausch + Lomb μίλησαν επίσης οι εκπρόσωποι Ιατρικής Ενημέρωσης της εταιρείας κ.κ. Βασίλης Τουτουντζόγλου και Άρης Αβραάμ.

Οι καίριες ερωτήσεις των φαρμακοποιών απέδειξαν πόσο σημαντική είναι η διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων αφού είχαν την ευκαιρία να πάρουν απαντήσεις από κορυφαίους επιστήμονες στον χώρο της υγείας λύνοντας κάθε τους απορία για τα συγκεκριμένα σκευάσματα και φάρμακα.